CMA одобри сливането на Ladbrokes-Coral

Новини

CMA одобри сливането на Ladbrokes-Coral

Оценете новината

ladbrokescoral

За сливането на Ladbrokes и Coral е дадено окончателно одобрение от UK Competition & Markets Authority (CMA). Сделката, обявена през юни 2015 е на стойност £2.3 млрд, а приключването й отне 18 месеца.

В окончателния преглед на сливането, CMA одобри продажбата на  322 магазина за залагания на Betfred и 37 до Stan James на обща стойност  £55,500,000.

Разглежданто на сливането на Ladbrokes-Coral започна през декември 2015, а акцента бе върху изследване на пазарната конкуренция, компаниите комбинират продуктите си на дребно и се опитват са „намалят избора на потребителите в редица местни зони“ и впоследствие операторите бяха принудени да продадат общо 359 търговски обекти.

Управлението на Ladbrokes и Coral ще публикува комбиниран корпоративен проспект за съвместното си влизане на Лондонската фондова борса.

Новият бизнес се стреми да се впише в списъка за премии на LSE, отпускани от Британският финансов регулатор.

Главният изпълнителен директор на Ladbrokes, Джим Мълън, ще остане като лидер на новата структура, а този на Coral, Карл Лийвър, ще заеме позицията на заместник-председател за 12 месеца, на когото ще бъде поверена доставката на корпоративни взаимодействие между новите комбинирани компании.

Говорейки по новините на сливането, Мълън заяви: „Радвам се, че CMA даде одобрение за нашето сливане с Coral. И двете фирми се доближават до сливането с добра инерция и сега се фокусираме върху завършването на сливането и доставяне на възможностите, които тя предлага.“