Спортните залози в Канада няма да бъдат легализирани

Новини

sports-betting-in-canada-banned

Законопроекта за легализиране на спортните залози в канадските провинции бе официално отхвърлен с 155-133 гласа в Камарата на общините.

Преди няколко седмици ви информирахме, че Канада може би скоро ще даде възможността на провинциите си сами да регулират спортните залози. Дискусията по тази тема вече приключи, решението, което бе взето от Камарата на общините бе отрицателно, като гласовете „против” са , а тези „за” – 133.

Законопроектът за легализиране на спортните залагания, наречен Bill C-221, беше представен за първи път в началото на 2016 г. Парламента бе разделен на две, едната част защитаваше тезата, че този законопроект ще застраши целостта на спорта в Канада, и може да има негативни последици за младежта. Точно защитниците на тази позиция надделяват и спорните залози в Канада остават забранени, а същевременно канадските покер сайтове остават достъпни.

Бил Рътсей, главен изпълнителен директор на канадската хазартна асоциация, изрази разочарованието си от решението на Камарата на общините, като написа: „Съжалявам, че не разполагам с по-добри новини за канадците: тези, които разбират какъв е риска, както и ползите, които биха могли да съществуват от регулирането, са разочаровани и недоволни от гласуването. Правосъдието има грешна позиция, когато се отнася за спортните залози, и аз оставам озадачен, от това че канадското правителство не го осъзнава.”

Канадската хазартна асоциация (CGA ) не се дава без бой.

Това не може да бъде края на усилията да се прокара законопроект за легализиране на спортните залагания в Канада. Хазартната асоциация обяви, че ще продължи да настоява за легализирането на спортните залози, за да не бъдат изложени ентусиастите на опасностите, залегнали в нелегалния пазар.

„CGA очаква с нетърпение да работи с членове на Парламента за въвеждане на необходимите законодателни промени, за да се попречи на незаконния и нерегламентирани пазар за спортни залагания, който продължава да се развива с неотслабваща сила в тази страна.“ Те казаха в официално изявление за пресата.