Бъдещето на спортните залагания в Канада ще се реши скоро

Новини

Бъдещето на спортните залагания в Канада ще се реши скоро

Оценете новината

Canadian-betting-sports-bill

Камарата на общините в Канада, определи, че съдбата на регулирането и легализирането на спортните залагания в държавата ще се определи на 21 септември.

Законопроектът C-221 за първи път е въведен в началото на 2016, и веднага се срещна с опозицията на парламента.

Накратко законопроектът гласи: „Това постановление отменя параграф 207 (4) (б) от Наказателния кодекс, за да въведе справедливост за управленията на провинциите, за физическите или юридически лица, лицензирани от лейтенант-губернатора в съвета на съответната провинция, относно залаганията върху различни видове спортни събития.” Управленията на отделните провинции, ще определят сами собствените си закони за спортните залагания.

Шон Кейси, член на парламент в Шарлоттаун е един от най-големите противници на законопроекта. Според него легализирането на спортните залагания ще застраши почтеността на мачовете. По негови думи, всички членове на либералната партия споделят това мнение.

Кейси изрази страха си от последиците от легализирането на спортните залагания в Канада. Той се съгласи, че ще се генерират приходи, „но на каква цена”.  Според него канадците с по-ниски доходи са по-склони да залагат и това може да стане проблем за тях.

Съдбата ще се определи на 21 септември

Според докладите, Джъстин Трюдо е на борда на законопроекта, но окончателното решение за легализирането на спортните залагания в Канада е в ръцете на парламента. Камарата на общите официално обяви, че на 21 септември ще се разбере какво ще се случи, възможни са само два варианта.

Първият (и може би по-вероятен) сценарий за законопроекта е той да бъде отхвърлен. Вторият е той да бъде одобрен и да бъде изпратен на членовете на Сената.

21 септември ще бъде важен ден в историята на спортните залагания в Канада.