Русия затваря профилите в социалните мрежи на хазартните оператори

Новини

russia-social-media-gambling-accounts-suspended

Кампанията на Русия срещу нелицензираните онлайн хазартни операори се разширява и достига до външните и вътрешните социални мрежи.

От месеци насам, Roskomnadzor довавя стотици неоторизирани онлайн хазартни домейни към своя черен списък. По-рано този месец, Roskomnadzor започна да съставя черен списък с профили в социални медии, принадлежащи на сайтове за онлайн хазарт.

Тази стратегия има за цел да забрани насърчаването и улесняването на онлайн хазарта, както и средството за общуване, което подпомага преодоляването на блокираните домейните. Twitter  профилите на не малко сайтове за залагания вече са затворени.

Roskomnadzor официално предопреди Facebook, Twitter и руската социална медийна мрежа Vkontakte да спрат всичко подобни акаунти. VKontake блокирани около 250 профили, свързани с над 40 букмейкъри, включително Fonbet, Marathon и 1xBet.

Николай Оганезов, ръководителят на Bookmakers Self-Regulatory Organization (SRO), коментира за бизнеса за залагания в Русия, че чистката, която Roskomnadzor прави, ще се впише добре в докладите им, но няма да убие истнския сив сектор.

Според Оганезов, най-добрия начин да се насърчат руските ентусиасти, да използват лицензирани сайтове, е да се създадат благоприятни условия за легален бизнес. Част от тези условия могат да бъдат разумните данъчни ставки, рационализиране на тежкия процес по лицензиране и даване на операторите свобода в областта на маркетинга.