Президента на Филипините продължава да отнема лицензи на хазартни компании

Новини

Президента на Филипините продължава да отнема лицензи на хазартни компании

Оценете новината

Duterte

Филипинския президент, Родриго Дутерте, приключи с PhilWeb, но това не е края, той продължава с други оператори.

 Bloomberg съобщава, че филипинската компания Leisure & Resorts World Corp. (LRWC) е следващата в списъка на онлайн хазартните оператори, чиито лиценз ще бъде отнет.

Това че LRWC е най-голямата местна компания, няма да укаже влияние върху решението на президента, и компанията няма да бъде пощадена. LRWC държи 35% от бинго пазара.

Председателя на PAGCOR, Андреа Доминго съобщи: „Няма да издаваме повече лицензи, а освен това няма и да подновяваме изтекли такива за бинго и други онлайн хазартни игри.”

След като PAGCOR обяви намеренията си спрямо LRWC, акциите на оператора удариха дъното.

Експертите смятат, че анти онлайн хазартната война на Дутерте ще стигне много далеч.

 Освен, че предлага електронни игри, LRWC притежава 69,68 на сто от First Cagayan Leisure and Resorts Corp.

First Cagayan Leisure and Resort Corp., която е орган на Cagayan Economic Zone Authority е издала лицензи на много азиатски онлайн хазартни компании, доста от тях са големи имена в областта.

Решението на Дутерте ще застраши не само работните места и приходите за държавата, които осигурява LRWC, но и хилядите работните места, които осигуряват аутсорсинг компаниите, и милионите печалба на свързаните с CEZA компании.

Джонатан Равалас, главен пазарен аналитик на BDO Unibank Inc. kаза, че безсмислената война обявена от Дутерте ще има краткотраен негативен ефект.

„Такива промени трябва да се правят в нещо, което е по-контролирано и организирано, а не в изкореняването на малки хазартни компании” каза  Джонатан Равалас.