PAGCOR отнема вече издадени разрешителни за хазарт

Новини

PAGCOR отнема вече издадени разрешителни за хазарт

Оценете новината

pagcor-egames-licenses-revoked

Philippine Amusement and Gaming Corp (PAGCOR) започна да отменя издадените лицензи за онлайн хазарт в съответствие с решението на президента Родриго Дутерте.

В петък, шефа на PAGCOR – Андреа Доминго, на медиен форум обяви, че ще бъдат отнети 124 eGames лиценза за регулаторни нарушения. Доминго каза, че лицензите на 302 eGames и 324 eBingo обекти няма да бъде подновен, и че няма да бъдат издавани нови такива.

По думи на Доминго, всички тези действия ще струват на Филипините около $191 милиона – годишните приходи на PAGCOR. Тази структура носи най-много приходи на държавата.

Местата за eGames съдържат цифрови терминали, предлагащи разнообразие от опции за онлайн хазарт, включително казино, видео покер и лотарийни игри. Броят на eGames обектите претърпя бърз растеж през последните години.

За разлика от азиатските онлайн хазартни сайтове, лицензирани от First Cagayan Leisure and Resort Corp под  the Cagayan Economic Zone Authority (CEZA), eGames обектите имат право да приемат залози от жителите на Филипините.

Желанието на президента Дутерте бе да защитава местните жители, които очевидно го подтикваха да обяви, по време на първото си заседание на кабинета, че „онлайн хазарта трябва да спре.“ Въпреки това, Дутерте оттогава прави други публични изказвания по които може да се съди, че отнемането на PAGCOR лицензите, може да доведе до това CEZA да лицензира операторите.

PAGCOR планира през следващата седмица да затвори останалите обекти, като започне от тези, които са в близост до училища и църкви.

Първите eGames оператори, които имаха неприятности са Philweb Corp, Leisure & Resorts World Corp и DFNN. Philweb бе принуден да спре търгуването на акциите си, но в последствие PAGCOR поднови лиценза на Philweb само за един месец.