Дали с новия филипински президент идва и нов закон за онлайн хазарта?

Новини

Дали с новия филипински президент идва и нов закон за онлайн хазарта?

Оценете новината

philippines-stop-online-gambling

Новият президент на Филипините заяви, че: „онлайн хазарта трябва да спре.“

Новоизбраният президент Родриго Дютърт направи изненадващото съобщение на първото си заседание на кабинета след официалното встъпване в длъжност по-рано в четвъртък.

Родриго каза, че той не иска „разпространението на хазартни дейности в цялата страна“ и се оплака, че твърде много филипинци биха избрали да залагат, вместо да работят за прехраната си. Той продължи с това, че събирането на данъци от онлайн хазартни оператори, е трудно, въпреки доказателствата за противното.

Истинска бомба, той хвърли с изказването си, че ще поиска от PAGCOR да анулира лицензите за онлайн хазарт издадени в най-скоро време.

Заинтересованите страни се чудят какво точно има в предвид под „онлайн”, тъй като единствено eGames има издаде лиценз от PAGCOR.

Филипинските местните жители нямат право на достъп до много азиатски изложение онлайн хазартни сайтове, лицензирани от First Cagayan Leisure and Resort Corp под Cagayan Economic Zone Authority (CEZA).

Голяма част от коментара на президента се фокусира върху намаляване на потенциалните вреди от онлайн хазарта върху филипински граждани.

Говорител на президента коментира в петък, че президента все още няма ясна политика по отношение на игрите.

Новият председател на PAGCOR коментира в радио предаване, че ще настоява за яснота относно коментарите на новия президент.

Има компании създали дълбоки корени във Филипините. Изглежда Родриго е луд щом с действията си ще до провал на една индустрия, която е допринесла толкова много за икономиката на страната през последното десетилетие.