Нова такса в Русия на път да убие онлайн хазарта

Нова такса в Русия на път да убие онлайн хазарта

Оценете новината

russian_gambling_2016_05_11

Лектор на конференцията за онлайн хазарт, която се проведе в Макао през тази седмица, изказа мнение, че предложените от правителството на Русия нови данъчни налози върху операторите на интернет залози ще убият този обещаващ пазар.

Кристиан Мерин от букмейкъра Marathon Bet каза пред делегатите на конференцията, че федералното правителство в Русия е предложило операторите да бъдат принудени да плащат лицензионни такси във всяка една от дванадесетте руски провинции, в които те работят, както и годишен 10% данък върху оборота.

„Ако това се случи, пазарът ще бъде повече или по-малко мъртъв, тъй като никой няма да може да плати данъците и в същото време да си докара печалба„, каза Мелин, като добави, че има някаква надежда, че енергичното лобиране от страна на индустрията ще мотивира политиците да размислят за поне част от своите предложения.

Един начин, по който може да се подобри ситуацията според Мелин, е да се направи данък върху печалбата на хазартните компании, а не от техния оборот. Алтернативата на това предложение е пазар, в който никой не може да си позволи да работи и така да се разбият надеждите на правителството за по-големи данъчни приходи от онлайн хазарт.