Бразилия все по-близо до законен онлайн хазарт

Бразилия все по-близо до законен онлайн хазарт

Оценете новината

Бразилия се придвижи още една стъпка напред към стартирането на регулиран пазар на онлайн хазарта, след като комисията на Камарата на представителите одобри изменен вариант на предложеното законодателство на хазарта в страната.

 

Законопроектът предвижда радикални промени в хазартния пазар на Бразилия, включително и въвеждане на казина, лотарийни терминали и други хазартни опции като онлайн спортни залози, бинго и казино продукти.

 

Комисията вече беше одобрила оригиналната версия от декември месец, но сенаторите впоследствие предложиха 16 изменения, пет от които бяха добавени към оригиналния текст, включително забрана на държавните служители и техните роднини да участват в хазартни компании.

 

Вече са ясни и данъците, които ще плащат лицензираните компании. Онлайн хазартът ще бъде обект на облагане с 20% от брутния доход, което е двойно по-голяма ставка от прилаганата при наземните хазартни оператори. Законопроектът оправдава по-високата ставка за онлайн операторите с по-високите разходи за стартиране и поддръжка при наземните оператори и че по този начин онлайн операторите имат „значително“ по-висок марж на печалба и „следователно имат по-висока платежоспособност“.

 

Правителството изчислява, че може да спечели около $4,15 млрд. след преминаването на законопроекта. Президентът на бразилския институт по хазарта е изчислил, че 200 000 бразилци пътуват всеки месец, за да играят хазартни игри и че 70% от играчите в уругвайските казина са бразилци.