Betfair напуска Полша

Новини

Betfair напуска Полша

Оценете новината

Онлайн борсата за залагания, Betfair, се присъедини към вълната от оператори, които бързат да излязат от Полша в навечерието на нов режим за хазарта в страната, влизащ в сила тази седмица.

Paddy Power Betfair очевидно не е поработил по въпроса да се съобрази с измененията на Закона за полския хазарт, който налага всички оператори на онлайн хазарт, които не желаят да кандидатстват за нов местен да напускат местния пазар преди събота, 1 април.

Betfair е най-новия член в нарастващия брой на видни онлайн оператори, които казаха сбогом на Полша, тези, които го направиха вече са Pinnacle, EnergyBet, и William Hill. Докато Hills заяви, че един ден може да се върне като локално лицензиран оператор, другите оператори са се примирили с напускането на Полша, докато правителството не създаде по-гостоприемна среда.

Вече сме Ви обяснявали причината, поради която операторите смятат полския пазар за негостоприемен. Сега ще очакваме правителството да изпълни обещанието си и да обмисли как да облекчи условията за онлайн операторите за спортни залагания.

Михал Копец, старши бизнес мениджър в афилиейт маркетинг компанията Better Collective, заяви пред eGaming Review, че излизането на големи оператори от пазара, само ще съкрати обем на сивия онлайн пазар почти наполовина, оставяйки повече възможности за петте сегашните полски лицензирани оператори (включително Fortuna Entertainment, Milenium, STS, Totolek и държавния Totalizator Sportowy).

Копец предполага, че сивия пазар наистина ще бъде „много малък“. Това би могло да накара регулатора да заключи, че намаляването на данъците не е необходимо, тъй като сегашната стратегия постига целта за свиване на сивия пазар, който някога отчете 90% от всички онлайн залагания в Полша.