William Hill напуска полския хазартен пазар

Новини

William Hill напуска полския хазартен пазар

Оценете новината

William Hill се превърна в най-новия оператор от индустрията, който изтегля напълно своите услуги от скоро регламентирания полски онлайн пазар за залагания.

Тази седмица букмейкъра потвърди своето оттеглянето си пред клиентите и медийните си партньори, като посочи, че ще затвори своите полски услуги за залагания на 1 април. Букмейкърът помоли своите маркетингови партньори да спрат всички кампании и сега ще предприеме действия по изчистване на полските средства на клиентите.

След като отказа да измени своя 12% данък от оборота от онлайн хазарт, който беше приет от законодателната камера през декември 2016 г. и за включване в закона през април, Полша наблюдава отлив на фирмите за залагания оставяйки своята компетентност. Международните оператори на залагания твърдят, че данъкът върху услугите е неприложим за операции от индустрията. И че полското правителство се опитва да създаде благоприятни условия за държавния оператор Totalizator Sportowy.

Тази седмица, основания в Полша онлайн оператор за залагания, EnergyBets подробно обясни, че компанията се оттегля от родния си пазар, като заявява, че Полша се е превърнал в „силно рестриктивна и враждебна регулаторна среда“.

Други букмейкъри също предприеха мерки и напуснаха полския пазар, включват Pinnacle и източноевропейската  хазартна компания Olympic Entertainment Group.

Управлението на William Hill не коментира лично решението на фирмата да напусне полския пазар.