Баазов е купил акции на Amaya, за да повиши цената на акциите преди сделката с PokerStars

Новини

Баазов е купил акции на Amaya, за да повиши цената на акциите преди сделката с PokerStars

Оценете новината

Баазов е купил акции на Amaya, за да повиши цената на акциите преди сделката с PokerStars

Регулаторите на ценни книжа в Квебек са хвърлили повече светлина върху делото си за търговия с вътрешна информация срещу бившия главен изпълнителен директор на Amaya Gaming, Дейвид Баазов.

В неделя Globe & Mail съобщиха, че Autorité des Marchés Financiers (AMF) е обвинил Баазов, колегата му от Amaya, Бенджамин Адхуут и финансовия съветник, Йоел Алтман, за конспирация с акциите на Amaya преди изкупуването им от Rational Group през 2014 г., компания-майка на онлайн покер гиганта PokerStars.

G&M съобщи, че Баазов и другите обвиняеми са изразили загриженост относно спад от една трета в цената на акциите на Amaya след разочароващ отчет за приходите през април 2014 г. В опит да повиши цената, обвиняемият се съгласил да извърши обратно изкупуване на акции на Amaya.

AMF твърди, че има имейли, показващи, че Amaya е прехвърлила $1,4 млн. на Diocles, инвестиционно дружество, контролирано от Алтман, което е използвало парите за закупуване на акции на Amaya, като впоследствие е таксувало Amaya за „консултантски услуги“ със същата сума. Адхуут прехвърли C$ 200,000 от парите на Diocles, които също били възстановени.

AMF отбеляза, че тези покупки на акции са били извършени, докато тримата обвиняеми били наясно, че Amaya е в процес на преговори за придобиването на Rational Group. Алтман и сам направи покупки на акции на Amaya, като Diocles купи общо $ 2.25 млн. от акциите на компаниятапрез април и май 2014 г., а сделката с PokerStars бе официално обявена през юни.

Миналата седмица G&M съобщиха, че адвокатите на Баазов твърдят, че таксите му ще останат заради това, че не е успял своевременно да разкрие доказателствен материал за екипа на Баазов, който отрича на клиента си правото на своевременни съдебни процеси. Съдът на Квебек ще разгледа предложението на 11 декември.

Баазов подаде оставка като главен изпълнителен директор на Amaya през август 2016 г. и оттогава продаде най-голямата част от акциите в компанията, която той притежаваше. Amaya по-късно се прегрупира като The Stars Group в очевидна оферта да се дистанцира от правните закони на бившия главен изпълнителен директор.

The Stars Group променя инвестиционната си политика

The Stars Group е потвърдила, че напълно се е отказала от своите предишни гейминг инвестиции, след продажбата през миналата седмица на дяловете му в британския оператор за онлайн бинго, Jackpoyjoy, и компанията за хазартна технология – NYX Gaming Group.

В съчетание с продажбата на лотарийния си бизнес – Innova Gaming Group по-рано тази година, The Stars Group обяви, че реализира общите нетни приходи в размер на $102 млн., които планира да използва за „общи корпоративни цели“.