„Афилиейтите са на заден план за регулаторите“

Новини

„Афилиейтите са на заден план за регулаторите“

Оценете новината

rgalogo

Изпълнителният директор на Remote Gambling Association (RGA) смята, че хазартните регулатори не обръщат достатъчно внимание на афилиейтите.

Клайв Хоуксууд коментира по време на конференцията в Лондон, която се проведе миналия петък, потенциалното регулиране на афилиейт пазара.

Когато го попитаха за текущото положение на афилиейтите, Клайв каза: „Регулаторите започнаха постепенно лицензирането на онлайн хазарта в цяла Европа, но въпросът с афилиейтите е оставен на второ място. Тъй като те не са много добре запознати с тази дейност, повечето регулатори не осъзнават колко важни са афилиейтите за тази индустрия.”

„Докато те осъзнаят какво може да случи, проблемите ще станат по-големи. Gambling Commission съвсем наскоро публикува доклад, в който са обсъждани виртуалните валути, електроните спортове, както и социалните игри. При следващия подобен доклад те ще опитат да обединят усилия, защото в момента не са достатъчно уверени, да коментират въпроса с афилиейтите. „

Хоуксууд също каза, че RGA планира да създаде база данни, съдържаща всички онлайн комарджии, до края на следваща година, където имената автоматично ще се добавят.

Едни от важните въпроси за афилиейтите са: Как може да бъдат приспособени афилийтите?, Как афилиейтите могат да получат достъп до сайта?, Афилиейтите ще рекламират пред потребителя, но вината ще е на компанията?