888 напуска Словения, а Marathonbet – Чехия

Новини

888 оттегли услугите си от Словения, и Marathonbet направи същото в Чешката република, тъй като и двете страни се подготвят за началото на нова ера на регулиран онлайн хазарт.

888 взе разумното решение да се изтеглени от пазара на онлайн игри в Словения.

888 е втората компания, след Red Spade, която напуска словенския онлайн хазартен пазар.

Словения постигне независимост от Югославия през 1991 г. и стана член на Европейския съюз през 2004 г. Подобно на повечето „нови“ страни едно от последните неща, с които се заема правителството при установяване на законите на страната е управлението на онлайн хазарта.

Страни като Словения се заемат с изготвянето законодателство в опит да предотвратят парите на словенските граждани да се вливат в хазната на корпорации, базирани на други места.

Тези хазартни оператори напускат преди тяхното присъствие да бъде забранено, когато словенските депутати започват да раздава лицензи за работа в рамките на техните виртуални граници. PokerStars ще последва 888poker, и те ще се завърнат без войни и поражения, когато страната най-накрая приключи с регулацията и започне да разпространява лицензи.

PokerStars все още не е оповестил окончателното си решения за напускане на словенския пазар, въпреки предварителния сигнал към играчите, че излизането е изключително вероятно.

Marathonbet напусна Чехия

Операторът на онлайн хазарта последва William Hill, който напусна пазара точно преди края на 2016. Причините са същите. Нов закон за хазарта на Чешката република влезе в сила на 1 януари, 2017 г. Всеки, който работи без лиценз ще бъда наказван.

William Hill заявили намерение отново да се върне на чешкия пазар. А Marathonbet засега запазване мълчание по този въпрос.