Западна Вирджиния е готова да узакони спортните залагания

Западна Вирджиния е готова да узакони спортните залагания

Оценете новината

Западна Вирджиния е готова да узакони спортните залагания

Спортните залагания в казината в Западна Вирджиния могат да станат реалност в рамките на три месеца, след като Върховният съд реши да отстрани противоречивия Professional and Amateur Sports Protection Act (PASPA) от 1992 г., според щатски лотариен служител.

 

WVNews съобщиха, че комисията за лотарии в Западна Вирджиния вече се готви за въвеждане на спортни залагания в планинския щат, само ако висшият трибунал реши да вдигне забраната за този тип залагания.

Директорът на лотарията, Алън Ларик посочи, че ще отнеме максимум 90 дни преди спортните залагания да могат да се предлагат в казината, ако съдът признае такова залагане за законно.

Всеки се подготвя„, каза Ларик, според новинарската служба. „Мислим, че има 50% шанс, че следващия месец може да знаем нещо повече.“

Законопроектът за спортни залагания

В началото на този месец депутатите от Западна Вирджиния одобриха законопроекта за селектиране на спортни залагания в щатските казина.

За да се обобщи, SB 415 ще даде на Комисията за лотарии правото да регулира спортните залагания в щата, включително разрешаването на онлайн и мобилни залози. Законодателството изисква залагащите да са на възраст над 20 години.

Законопроектът ще позволи на петте щатски институции да предлагат спортни залагания, стига да получат петгодишен лиценз за оператор на спортни залагания на стойност до $100 000 и да платят 10% данък върху брутния си приход от залагания.

Законодателите подкрепиха оптимизма си по отношение на реакциите на мнозинството от магистратите от Върховния съд, след като изслушаха аргументи за и против преобръщането на федералния PASPA, който ограничава единичните спортните залагания до щата Невада.

Ларик каза, че Върховният съд може да излезе с решение 6-3 или 5-4 в полза на Ню Джърси.

Ако нещата вървят добре в съда, щатският лотариен служител заяви, че Западна Вирджиния се цели към приходи от $5 млн. за първата година, преди да достигне $28,7 млн. през петата година от въвеждането на спортните залагания.

Спортните залагания ще бъдат от полза за казината в Западна Вирджиния„, каза той. „Надяваме се, че тези промени в казината не само ще накарат хората да правят спортни залагания, но и да играят по масите, и в крайна сметка ще останат там.“

.