Законопроект за забрана на онлайн хазарта в САЩ

Новини

Законопроект за забрана на онлайн хазарта в САЩ

Оценете новината

ussenate

Американският сенатор за Арканзас, Том Котън, безшумно е подал законопроект в Сената, с който иска да забрани онлайн залаганията в страната.

Законопроектът, S.3376, се чете два пъти, преди да бъде отнесен до Комитета за правораздаване, той трябва да е допустим, след което се дебатира и гласува приемането му.

Уебсайтът на Конгреса на САЩ потвърждава, че законопроектът има за цел „да се гарантира целостта на закони, приети за да се предотврати използването на финансови инструменти за финансиране. „

Законопроектът отразява скорошните опити на Шелдън Аделсън да подкрепи  потвърждаването на „забраната за финансиране на незаконния интернет хазарта.“

Сенаторите, включително Марко Рубио и Линдзи Греъм, регистрираха „Restoration of America’s Wire Act” в Сената през юни 2015. Греъм се опита да достигне такава мярка, още веднъж през май 2016.

Всички тези законопроекти се основават на идеята, че администрацията на Обама е превишила правата си през 2011, като  издаване на Министерството на правосъдието бележка за изясняване на позицията на правителството, че междудържавния хазарт през „кабелна комуникация„, който не е свързан със спортни залагания попада извън условията на акта.

Пълният текст и крайният обхват на законопроекта все още не са известни.