Winamax ще предлага DFS във Франция

Новини

Winamax ще предлага DFS във Франция

Оценете новината

france-dfs-winamac

Дейли фентази операторът Winamax ще стартира фентази футбол във Франция, което е знак за това, че страната регулира фентази спорта.

Според Legal Sports Report, Winamax е първият DFS оператор, който има разрешение от френското правителство, тъй като то реши да регулира фентази игрите в страната. Winamax ще предложи фентази футбол състезание, за една футболна нация.

Winamax, лидерът на регулирания онлайн покер пазар, наред с PokerStars, ще предложи последния си продукт „The Coach’s Game” наред с началото на футболния сезон на Френската лига 1.

Участниците в играта ще имат възможност да да избират да играят с пълни отбори, или не. Също така те ще имат начален бюджет, с който да създадат отбор от вратар, защитници, полузащитници и нападатели.

Точки се присъждат на база на представянето на отбора. Залозите в играта са €2, €10 и €50, но скоро се очаква да бъдат налични и по-високи такива.

За да се популялизира по-бързо фентази играта, бившия мениджър на френския национален отбор, Раймон Доменек ще даде всичко от себе си. Всяка седмица той ще избира своя фентази отбор, освен това, Доменек ще дава съвети и споделя опита си на играчите в блог, осигурен от компанията.

Франция е една от малкото страни, които приеха DFS.

Франция регулира само основните хазартни игри, като конни надбягвания, спортни залози и онлайн покер. Онлайн казиното, рулетката и слотовете не са позволени.

Регулирането на DFS във Франция е обсъждано на срещата на борда на директорите на Autorite de Regulation de Jeux en Ligne  (ARJEL), през октомври 2015. Шест месеца, след която е регламентирана рамката, и са изяснени условията, при които операторите могат да предлагат DFS.

Въз основа на условията, които ARJEL определи, фентази лигите трябва да имат ясни правила, а на участниците трябва да им е ясно как се изчисляват точките. Освен това регулаторът иска от операторите, класациите да са точни.