William Hill търси нов изпълнителен директор

Новини

WilliamHill

Може да се каже, че най-значимият изпълнителен директор в хазартния бизнес във Великобритания за тази година е Джеймс Хендерсън.

Хендерсън е назначен през 2014 г., оттогава се движи само нагоре, но от William Hill обявиха, че за започнали да му търсят заместник, тъй като в момента го замества Филип Боукок – финансовият директор.

Не е ясно дали William Hill ще предпочете вътрешно или външно назначение.

Потенциален причина за безредиците в William Hill може да бъде невъзможността да капитализира M & A дейността, което се случва често напоследък. Той не успя в опита си да купи 888 Holdings миналата година, докато Paddy Power и Betfair завършена сливането си през февруари, а Ladbrokes и Gala Coral все още планират да се слеят.

Въпреки това, председателят Гарет Дейвис изглежда знае къде е проблемът.

Той каза: „кариерата на Джеймс с William Hill е малко над 30 години, които обхващат търговията на дребно, онлайн и международни бизнес сделки. Бихме искали да му благодарим за значителния принос, и му желаем всичко най-добро за в бъдеще. Филип има ясен набор от приоритети като временен главен изпълнителен директор, главно на продължаващото обрат на онлайн бизнеса. Ние ще потвърдим заместник в следващите месеци. „

Онлайн нетни приходите на оператора за 2015 г. бяха £ 550.7 милиона, као бележат покачване с 4%, но онлайн брутната печалба спадна с 11% до £ 424,6 милиона, а също така и онлайн оперативна печалба се понижи с 29% до £ 126.5 милиона.

Хендерсън ще остане служител на William Hill в продължение на четири седмици, за да може да се извърши прехода