William Hill с първи лиценз за електронни спортове в Невада

Новини

William Hill с първи лиценз за електронни спортове в Невада

Оценете новината

lasvegas

William Hill е на път да стане първият хазартен оператор в Невада, който ще получи лиценз за предлагане на електронни спортове. Миналата седмица Nevada Gaming Control Board (GCB) одобри молбата на Downtown Grand Hotel & Casino и William Hill, да приемат залози върху турнири на електронните спортове.

Въпреки че онлайн платформи взимат участие в хазартни скинове и фентъзи електронни спортове, William Hill е първият легален хазартен оператор, който предлага традиционни залагания върху спортни събития в бързо нарастващия дял на индустрията. Решението дойде след като Gaming Policy Committee реши да разнообрази като позволи залаганията върху електронни спортове да бъде позволени само с леки промени, а не с пълна законодателна промяна.

Губернаторът на Невада, Брайън Сандовал оценява важността на решението на GCB, казвайки: „Това обявление е основна стъпка към превръщането на Невада в световна столица на електронните спортове. Чрез възприемане на тази уникална възможност и включване на иновациите и технологиите в нашия игралната индустрия, ние ще разширим потенциала на една от най-старите индустрии.“

Главният изпълнителен директор на William Hill за САЩ, Джо Ашър, казва: „Ние сме развълнувани да си сътрудничим със Сет Шор и Downtown Grand да се превърне в първия оператор за спортни залагания в Америка, който ще предложи легални залагания на електронните спортове. William Hill винаги се опитва да предложи най-иновативните и най-голямото разнообразие за залагания и това се отразява на ангажимента ни към иновациите.“

William Hill може да бъде първият US-лицензиран оператор за спортни залагания и залагания върху електронни спортове, то той несъмнено няма да бъде последният.