William Hill с нов председател

Новини

William Hill с нов председател

Британският и ирландски букмейкър, William Hill, съобщи за оттеглянето на настоящия председател Гарет Дейвис, което ще е на 2 април 2018 г.

Сегашният главен изпълнителен директор на Sports Information Services (SIS), Роджър Девлин, ще бъде назначен за председател на William Hill, считано от 1 февруари 2018 г., напускайки SIS след девет години работа. William Hill е 19,5% акционер в SIS.

Девлин преди това е бил изпълнителен директор, не-изпълнителен директор и председател в редица дружества, чиито ценни книжа са допуснати до търговия на фондовата борса, и понастоящем изпълнява функциите на председател на водеща кръчмарска компания и пивоварна, Marston’s PLC. Devlin. В момента е и не-изпълнителен директор на Футболната асоциация, а преди това е заемал ролята на председател на частния игрален оператор и разработчик Gamesys, между 2006 и 2016 г.

Ето какво казаха настоящият, бъдещият директор и сър Гарднър за промените.

Отдавайки почит на напускащия Дейвис, сър Рой Гарднър, старши независим директор на William Hill, заяви: „От името на Борда, бих искал също така да използвам тази ранна възможност да благодаря на Гарет Дейвис за значителния му принос и ангажираност към групата през изминалите седем години. Опитът, енергията и ангажираността на Гарет бяха от голяма полза за William Hill, тъй като се стремим да продължим да развиваме бизнеса си онлайн и в международен мащаб и да изпълняваме нашата стратегия. Очакваме с нетърпение да работим с него през следващите месеци и ще му пожелаем всичко добро за в бъдеще.”

Сегашният председател на William Hill, Дейвис, добави: „Много се радвах на времето си в William Hill и се радвам, че бизнесът е със стабилна основа, продължава да расте и има стратегически позиции на ключови международни пазари. Ще работя в тясно сътрудничество с Роджър Девлин през следващите месеци, за да го запозная с бизнеса, преди да напусна, както и да пожелая на Роджър всичко най-добро за бъдещето му тук, в тази чудесна компания.

Новият бъдещ председател на William Hill, Деллин, коментира: „ William Hill е бизнес и марка, на която много се възхищавах през годините ми в отрасъла и наскоро като председател на SIS. Признавам, че има непосредствени предизвикателства за индустрията и значителни средносрочни и дългосрочни възможности за групата и очаквам с нетърпение да работя с Филип Лоукок, неговия изпълнителен екип и управителния съвет, за да постигнем по-нататъшен напредък за групата и акционерите.

https://www.youtube.com/watch?v=pF_bb_V6kMQ