William Hill с мнение по въпроса „Кой ще е следващия лидер на лейбъристката партия?“

Новини

lider-na-leiburistite

Лондонският кмет Садик Хан застана на страната на Оуен Смит в битката му срещу Джеръми Корбин за избиране на „Labour Leadership Election“. В следствие на това букмейкърът, William Hill, намали коефициентите за Смит от 11/2 на 9/2.

Хан до сега бе на страната на Корбин, да стане следващия лидер на лейбъристката партия, но явно е променил позицията си след като заяви, че е малко вероятно партията да спечели изборите начело с Корбин.

Това, че Хан е на страната на Смит наистина доста ще помогне на кандидата в битката, но шансовете все още са по-малко от тези на Корбин, смята William Hill.

Новият пазар за залагане на William Hill привлече много ентусиасти. Политическия говорител на William Hill, Греам Шарп коментира: „ 25% от всички залагащи на тази пазар са предположили, че Корбин ще бъде следващия лидер на лейбъристката партия, а един от залозите за него е на стойност £60,000.“

Букмейкърът посочва, че 68% от всички залози са за Смит, а 32% за Корбин. Положението малко прилича на това по време на референдума, когато повечето залози бяха за това, че хората ще гласуват за оставане, а всъщност резултата беше друг.

Корбин получава специална подкрепа от членовете на партията, освен това той има по-широка публичност.

Новият лидер на партията ще стане ясен на 24 септември.