William Hill отказва предложението за поглъщане на Rank/888

Новини

William Hill отказва предложението за поглъщане на Rank/888

Оценете новината

williamhill

Английските букмейкъри William Hill отказаха предложение за £3,16 милиарда от страна на конкурентите – Rank Group и 888 Holdings

Във вторник, английска медия обяви, че Rank и 888 са предложили £3,16 милиарда за откупуването на Hill, след като се появиха слухове за това миналият месец. Според регулациите в Обединеното кралство по отношение на поглъщанията, компаниите трябваше да обявят намеренията си до 21 август.

По-късно във вторник, председателят на William Hill, Гарет Дейвис, пусна изявление, казвайки че борда на директорите на компанията е отхвърлил предложението, смятайки че предложението е твърде малко.

Също така, Дейвис каза, че сделката – която би вкара компаниите в кредит за £2,2 милиарда – е била „много комплексна тристранна комбинация с ниско възнаграждение, включваща висок риск за акционерите на William Hill: риск за изпълнение и рискове от съществено увеличен ливъридж.“

Дейвид каза, че „изключително опортюнисткото“ предложение, което представлява 16% от сегашната цена на акциите на компанията,“значително подценява“ компанията.

William Hills са с доминиращо присъствие в продажбите на дребно, Rank с казино и бинго операциите си, а 888 процъфтява онлайн. Напоследък онлайн подразделението на Hills не се развива добре, докато 888 не спира да расте в тази област. Но Дейвис настоява, че William Hills има „силен отбор“, който работи за съживяването на невероятният онлайн бизнес и силно препоръча на акционерите „да не предприемат никакви действия“.

Пазарът във Великобритания в момента е залят от консолидационна треска, след сливането на Paddy Power с Betfair и след като GVC придоби Bwin.party, а Ladbrokes и Gala Coral Group се очаква да завършат сливането си по-късно тази година.