William Hill – 2019 ще бъде „Годината на Брексит”

Новини

William Hill – 2019 ще бъде „Годината на Брексит”

Оценете новината

william

По време на конференция на консервативната партия на Великобритания, която се проведе в Бирмингам от 2-ри до 5-ти октомври, британския министър-председател, Тереза Мей, обяви, че партията ще се постарае да ускори изпълнението на член 15 до края на март 2017.

Според член 50, Великобритания може да започне действия по двугодишната процедура за напускане на Европейския съюз. Пред делегати на консервативната партия, Мей заяви, че правителството не желае повече „излишни забавяния” в преговорите с колегите от ЕС.

William Hill обяви пазар „Официална Брексит година”, като за 2019 коефициента падна на 1/6 от 50% шанс на 86%, след думите на Мей.

Въпреки това, FTSE букмейкъра признава, че точната дължина на времето за преговорите ще бъде „неизвестен фактор“ за заинтересованите страни, участващи в излизането на Великобритания от ЕС.

Великобритания е първия пълноправен член, който иска да напусне Европейския съюз. Мей заедно със съветниците си ще трябва да потуши опасенията на заинтересованите страни по отношение на Брексит плановете.

William Hill дава коефициент 13/2, че Брексит няма да се осъществи преди 1 януари 2020 г.

William Hill Политическа Говорител Греъм Шарп коментира:

„2019 има коефициент за фаворит, защото от задействането на напускането на ЕС до окончателното реализиране ще минат точно две години. Но трябва да се вземе и под внимание, че тази територия е непозната и за двете страни и задачата няма да е лесна.”