Втори сайт за спортни залагания с лиценз в Португалия

Новини

portugal-betting-site

С новия си лицензионен режим за онлайн хазарта, Португалия издаде втори лиценз на оператор за спортни залагания.

Във вторник местния регулатор за онлайн хазартни игри – SRIJ, обяви, че е издал лиценз за онлайн залагания на малтийската компания  Bet Entertainment Technologies Ltd.

Компанията стартира сайта си, като използва домейна  www.bet.pt, който работи с платформата на SBTech.

Bet.pt е вторият лицензиран оператор в Португалия, след френския Betclic Everest Group. Други компании, които са проявили интерес към стартиране на португалски сайтове са лотарийния оператор Santa Casa da Misericordia de Lisboa и казино оператора Solverde.

Всеки лицензиран онлайн оператор в Португалия, ще заплаща данък в размер на 8% от печалбата си до реализирана такава с максимален размер от €30 милиона. След което ставката става двойна – 16% (което някои анализатори  приравняват с данък 91% върху брутните приходи от игри).

Междувременно плановете на страната за издаване на лицензи за онлайн покер не се осъществяват. Сайтове като PokerStars очакват своето повторно влизане в португалския пазар в рамките на една година. Първите покер лицензи се очакват до ноември месец.

През април SRIJ реши да раздели ликвидността на покер пазара с други регулирани такива. В следствие на това, че Португалия е държава-членка на Европейския съюз, всеки издаден лиценз за онлайн хазарт, трябва да бъде одобрен от Европейската комисия.

Миналата седмица, асоциацията на местните онлайн покер играчи Anaon, потвърди края на подаването на документи към Европейската комисия. Дори и след приключването на документалната работа на SRIJ, според правилата на ЕК се налага период на застой от 3-4 месеца, за да даде мнението си.