Виетнамската полицията разкри незаконни залагания за $39,5 млн

Новини

Полицията във Виетнам арестува трима души във връзка с разследване на незаконни спортни залагания на стойност VND9 милиарда (€37 милиона  / $39,5 милиона).

Според VNExpress, полицията съобщи, че Трън Хънг, Ле Хонг Трънг и Нго Мин Ан са оперирали в най-големия кръг от нелегални залагания, спрян от властите в Нге Ан провинцията.

Тримата са обвинени за вземане на залози върху футболни мачове, много преди страната да легализира определени форми на спортни залагания, по-рано през 2014 година.

За кръгът се смята, че е обработил повече от 39,000 нелегални спортни залагания за период от три години, като най-големия поставен залог е в размер на VND7 милиона, значително по-висока от максимално допустимата стойност за залози, определена от правителството при легализирането на залаганията на международни футболни срещи.

Полковник Нгуен Хуан Тием, началник на отдел финансови престъпления в провинцията Нге Ан, заяви: „Тези незаконни залози са били направени на международни мачове или на футболните лиги в Англия, Франция и Германия.“