Вардар – Малмьо

Вардар – Малмьо

Оценете новината

Вардар – Малмьо

Шампионките на Македония приветстват шведския Малмьо ФФ в мач реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига. Двубоят е днес от 19:00 часа в Скопие. Вардар направи равенство 1:1 в Швеция и взе неочаквано предимство пред реванша в Македония.

Скромният балкански отбор по някакъв начин остана непобеден на стадион „Сведбанк“. Те направиха най-голямата изненада миналата седмица, въпреки че имаха късмет, че не допуснаха повече голове. Македонците поведоха в резултата в 62-рата минута, но тринадесет по-късно допуснаха изравнително попадение. Вардар имаше само един изстрел във вратата на съперника и те извлякоха максимална полза от него. Домакините имат леко фитнес предимство – македонската лига все още не е започнала, а шведите трябваше да играят през уикенда. Малмьо регистрира ново равенство в събота, след като направи 3:3 у дома със Сируис. Все пак те останаха комфортно начело във временното класиране с шест точки аванс пред втория АИК.

Отборът на Вардар не успя да вкара само в един от последните си 34 домакински мача във всички състезания. Малмьо са вкарали в 88% от своите мачове като гост през този сезон във всички състезания. Двата отбора се сблъскват за втори път, след първия мач в Швеция. Малмьо доминираше в първата среща, след като те имаха 28 опита за гол, но само пет от ударите им бяха във вратата, което е доста неприемливо за претендент за участие в Шампионската лига.

Климатичните условия биха могли да повлияят на гостите, тъй като те несъмнено не се чувстват добре на сухо и топло време. Разбира се, тези условия са в полза на домакините, така че те биха могли да търсят безрезултатно равенство, за да се класират за следващия кръг. Малмьо обаче участва в груповата фаза на турнира през миналия сезон и има далеч по класни състезатели в състава и очакваме да спечелят срещата.

Прогноза: 2
Коефициент: 1.90 
Непозната футболна прогноза