В Турция са арестувани 100 души за незаконен онлайн хазарт

Новини

В Турция са арестувани 100 души за незаконен онлайн хазарт

Оценете новината

В Турция са арестувани 100 души за незаконен онлайн хазарт

Турция удържа на обещанието си да премахне незаконните хазартни оператори, особено тези, които търгуват по интернет.

 

Във вторник турският вестник Hurriyet Daily News цитира доклад на държавната агенция Anadolu Agency, че над 1 000 полицейски служители са организирали поредица от едновременни нападения в девет провинции в операция, насочена към незаконни оператори за онлайн залагания.

Внезапните нахълтвания, стартирани от турското звено за престъпления в кибер пространството, са насочени към 140 различни домашни адреса в Истанбул, Анкара и други големи градове. Докладът не уточни имената на сайтовете за хазарт, към които са били насочени полицейските действия.

Около 100 души бяха задържани по време на ранните сутрешни набези и бяха закарани в полицейските участъци за разпит. Hurriyet Daily News съобщи, че заподозрените са били „първоначално заведени в болница, за да бъде прегледано здравословното им състояние“, което е доста странна подробност, освен ако полицията не беше особено ентусиазирана, за да изкара тези предполагаеми кибер престъпници от удобните им легла.

Ударите в понеделник отбелязват поредната полицейска операция, след като Турция обяви двугодишно усилено преследване на неразрешените хазартни игри през миналия юли. Единствените опции за законни хазартни игри в Турция остават държавната лотария Milli Piyango и продукта за спортни залагания на SportToto.

Борба срещу незаконните игри в Турция

След обявяването на новата кампания, Турция обяви нови ограничения за използването на банкомати, след като откри, че операторите на хазартни игри използват таксиметрови шофьори, за да извършват транзакции с банкоматите по маршрутите си за трансфериране на пари между сайтове за хазарт и турски хазартни ентусиасти.

Напоследък Турция наложи нови ограничения върху мобилните преводи на средства, като ограничи потребителите до два трансфера на ден, като същевременно изисква всички трансфери да бъдат придружени от по-подробна идентификация на потребителите.

По-строгият регулаторен климат в крайна сметка убеди оператора за онлайн хазарта GVC Holdings, регистриран в Обединеното кралство, да се откаже от дъщерното си дружество в Турция, което се смята за най-голямото регулаторно препятствие пред предполагаемото поглъщане от GVC на британския конкурент – Ladbrokes Coral Group.