Unibet официално се преименува на Kindred Group Plc

Новини

Unibet официално се преименува на Kindred Group Plc

Оценете новината

unibetkindred

На общо събрание в Стокхолм акционерите одобриха предложената промяна на името на холдинга от Unibet Group plc на Kindred Group plc.

Решението за преименуването на Unibet е направено поради продължаващата промяна и развитие на дружеството, със силен акцент върху стратегията за различните марки. В момента компанията разполага с десет потребителски марки в портфолиото си, много от тях придобити, като всички ще бъдат представени от Kindred Group.

Избраното име се основава на обширен анализ на културата и идентичността на компанията, вземането на решение за думата Kindred – отнасяща се до отношенията между хората с подобни вярвания, ценности и нагласи – да предадат единния характер на фирмата и нейните дъщерни марки.

Андерс Стрьом, председател на Съвета на директорите на Unibet Group, казва: „Промяната на името на групата ни от Unibet Group на Kindred Group бележи историческа стъпка за нашата компания, основана преди почти двадесет години. В момента сме в състояние да развиваме Kindred Group в бъдещето с повишена яснота и гъвкавост, ще създаваме по-добри условия за бъдещ растеж в динамична и променяща се бизнес среда.“

Хенрик Тжарнстрьом, главен изпълнителен директор на Unibet Group, коментира: „Като Kindred ние можем да създадем по-голяма обособеност между нашите потребители, изправени пред марки и марка на групата. Със стратегическа гъвкавост, ще си гарантираме, оставаето на преден план в нашата индустрия. Като група ние играем важна роля във воденето на индустрията напред, и ние възнамеряваме да продължим да го правим и в бъдеще.“