UKGC претегля резултатите от FOBT

Новини

UKGC претегля резултатите от FOBT

Оценете новината

UKGC претегля резултатите от FOBT

Комисията за хазарта в Обединеното кралство даде на правителството на страната благословията си да намали залозите на терминалите с фиксирани коефициенти до £2.

 


Освен това, въпреки опасенията на кампаниите за рисковете от игрите в стил казино, включително рулетката, предлагани на FOBT, която е най-популярната категория, комисията каза, че залогът за тях трябва да бъде намален на £30 или по-малко.

Букмейкърите в Обединеното кралство прогнозират резултатите от Отдела за дигитална, културна, медийна и спортна дейност и влиятелната препоръка на Комисията за хазартни игри, че тези действия имат потенциално значително отрицателно въздействие.

Популярните бетинг машини са били подложени на изключителен контрол през изминалата година, тъй като те в момента позволяват на играчите да залагат по £100 на всеки 20 секунди на терминалите, като потенциално позволяват на играча да харчи по £18 000 на час.

В писмо до държавния секретар, Комисията по хазарта заяви: „В основата на нашите съвети е целта да се намалят рисковете, пред които са изправени потребителите на хазарта, особено тези, които са уязвими. Смятаме, че за постигането на тази цел са необходими действия – от правителството, Комисията по хазарта и операторите.

Докато пакетът, който препоръчваме, включва намаляване на залозите за игрални автомати от категория В2, става ясно, че нашият съвет е сериозен опит за намаляване на риска от вреда, който не трябва да се основава единствено на промяна в лимита за един продукт, само 1.5% от населението играе всеки месец. Пакетът трябва да включва например действия за подобряване на инструментите, с които разполагат клиентите, за да им помогне да управляват хазартните си действия.“

Говорителят на Fairer Gambling, който води кампания за цялостно намаление на всички залози от В2 до £2, заяви: „Комисията по хазарта дава на правителството свобода да определи подходящ залог. Убедени сме, че когато доказателствата бъдат преразгледани, £2 за завъртане ще се считат за най-подходящото ниво.”

Въпреки това, Комисията получи възторг след обявяването на насоките си, като депутатът Каролин Харис го описва като „скандален“, че пазачът не е „достатъчно смел“, за да приеме лимита от £ 2.

.