Уелски залагащи бесни след отказ на онлайн букмейкъри да им изплатят печалби от фестивала в Челтнъм

Уелски любители на спортните залагания обвиниха букмейкъри в неправомерно задържане на хиляди паунди печалби след фестивала за конни надбягвания в Челтнъм.

 

Онлайн сайтовете за залози 138.com, 12Bet и Fun88.co.uk предложили специални оферти преди събитието от март, но не са изплатили печелившите залози и в някои случаи дори са затворили потребителските сметки.

 Букмейкърът TLCBet също е обвинен в затваряне на акаунти.

 Всичките четири букмейкъра са базирани в Остров Ман.

 12Bet са официални партньори на елитния английски Суонзи и дори логото им се появява на екипите на играчите в мачовете от Премиър лийг.

 Фенът на конните надбягвания Андрю Кар от Кардиф заяви, че той и жена му са поставили редица залози по време на ежегодния фестивал в 12Bet.

 Според 47-годишният играч, той и жена му са спечелили около £2,600 по време на фестивала в четирите букмейкъра и £1,477 само в 12Bet.

 Но след като се опитали да изтеглят парите, Андрю заяви, че е бил оставен да чака. И това от 20 март насам.

 На заявката му за теглене през цялото време пишело „В процес на обработка“.

 За да станат нещата по-лоши, преди няколко дни Андрю получава имейл, че акаунтът му в 12Bet е затворен.

 Той получил такъв имейл и от другите три букмейкъра, в които имал печеливши залози. Имейлите казвали:

 „След проверка за злоупотреби с бонуси, нашият екип е определил, че профилът ви е в нарушение на нашите правила и условия.

 В случай, че подозираме, че вие или който и да е друг играч злоупотребява или се опитва да злоупотребява с бонусите ни или с друга промоция, ние можем да блокираме или изтрием акаунта ви и да отменим вашите залози.

 Следователно ние анулирахме вашите печалби и ще възстановим размера на депозита без по-нататъшно забавяне.

 След като това бъде сторено, акаунтът ви ще бъде затворен.“

 Андрю обаче твърди, че не е направил нищо нередно и нищо необичайно, което може да предизвика затваряне на акаунта. Букмейкърите все още не са коментирали случая, а междувременно и други играчи се оплакаха в социалните мрежи от подобно отношение.