УЕФА няма да разследва за „ненормални“ залагания на Гибралтар – Лихтенщайн

УЕФА няма да разследва за „ненормални“ залагания на Гибралтар – Лихтенщайн

Оценете новината

УЕФА реши, че няма да разследва двубоя между Гибралтар и Лихтенщайн за предполагаем необичаен размер на залозите, каквито предположения се появиха в медиите.

Гибралтар и Лихтенщайн завършиха при резултат 0-0 в международния приятелски мач от сряда, но играта бе помрачена от предположения за незаконни залози.

Три гола на Лихтенщайн бяха отменени, включително и директен гол от пряк свободен удар, и в следствие на това започнаха да се появяват претенции, че пазарите за мача в букмейкърските къщи е са достигнали рекордни нива.

След вътрешна проверка, от УЕФА са решили, че няма да разследват двубоя и че повишеният хазартен интерес към него се дължи просто на това, че в този ден нямаше много други мачове. От Гибралтарската футболна асоциация потвърдиха решението:

„Гибралтарската футболна асоциация обърна внимание на слуховете, фигуриращи в социалните мрежи, във връзка с неотдавнашния международен приятелски мач между Гибралтар и Лихтенщайн, за който се смята, че е имало странни решения от страна на длъжностните лица и необичаен висок обем на залозите.

 

УЕФА вече обявиха пред нас, че залозите върху мача са протекли нормално, което означава, че не са били установени нередовни модели на залагане. Не само това – УЕФА е наясно, че високият оборот на залаганията може да се дължи на много тихата футболна вечер в световен мащаб. Betfair също потвърдиха пред УЕФА, че няма нищо съмнително в този мач.“