Училищата в UK настояват да включат хазарта към лекциите на тема секс и наркотици

Новини

Училищата в UK настояват да включат хазарта към лекциите на тема секс и наркотици

Оценете новината

Училищата в UK настояват да включат хазарта към лекциите на тема секс и наркотици

Училищата в Обединеното кралство трябва да включат хазарта в своите учебни програми, тъй като те обучават учениците на тема секс, алкохол и употреба на наркотици, според ново проучване.

 

Миналата седмица независимата образователна благотворителна организация Demos публикува резултатите от двегодишната пилотна образователна програма, която има за цел да даде на учениците необходимите инструменти за разпознаване на рисковете от хазарта, както и да ги научи как да се противопоставят на по-настоятелния хазартен маркетинг.

Програмата, която беше спонсорирана от благотворителната организация GambleAware, финансирана от индустрията, включваше 650 14-годишни ученици в четири училища през 2016 г. Програмата обхвана редица „рискови поведения“, включително хазарт. Целта е да се насърчат учениците да „претеглят риска, да идентифицират манипулативното поведение, да ръководят поривите и да помагат на другите„, които имат проблеми.

Една година след програмата, Demos твърди, че е отбелязала нетен спад от 7% в броя на учениците, които са купували карти, за да играят за пари през предходната година спрямо групата за сравнение. Наблюдава се и нетно намаление с 3% на броя на „рисковите“ ученици, които допуснаха да се занимават с четири или повече вида хазартни дейности през същия период.

Имаше повече статистически значими промени в знанията на учениците за това как да помагат на другите, които страдат от проблеми с хазарта, като участващите отчитат с 20% по-високи резултати от тези в сравняващите училища. Имаше и нетен напредък от 18% в участващите деца, знаейки къде да отидат, за да обсъдят проблемите с хазарта.

Участниците се справиха с 11% по-добре от сравняващите ги училища в разбирането си за концепцията за закъсняло удовлетворение, което без съмнение ще развълнува момичетата в класа, ако момчетата могат да екстраполират тези уроци, научени за други форми на рисково поведение.

Използвайки реклама за фалшиви хазартни игри, учениците бяха помолени да идентифицират и анализират използваните убедителни техники и как те могат да повлияят на вземането на решения. В края на програмата участващите ученици се справиха с 10% по-добре  от групата за сравнение по отношение на разпознаването на техниките, използвани от хазартната индустрия, за да убедят хората да залагат на хазарт.

Demos се надява да убеди правителството да включи хазарта към личните, социални, здравни и икономически (PSHE) образователни програми, които правителството в момента преглежда. Струва си да се отбележи, че основателят на този сайт се застъпва за обучение в областта на хазарта в училищата в продължение на почти десетилетие, въз основа на простата предпоставка, че предупрежденията са преднамерени и че невежеството не е от полза за никого. И с това приключението приключи.

.