Съвети за залози на Шампионска лига

Съвети за залози на Шампионска лига

Оценете новината

Залози на Шампионска лига

Шампионската лига по мнението на всички футболни фенове е най-великото клубно състезание в света. Няма друг турнир на планетата, който да събира стотици милиони пред екраните през цялата година. Всеки истински футболист мечтае да играе в груповата фаза на Шампионската лига поне веднъж в кариерата си и всеки истински футболен фен мечтае да види как капитанът на любимия му отбор вдига трофея. Но в действителност само най-добрите достигат до този истински връх в клубния футбол.

Въпреки че футболът от Шампионската лига е често превъзходно удоволствие за гледане, той може да бъде изключително труден за прогнозиране. Когато два големи отбора се изправят един срещу друг, става много трудно да се прогнозира успешно кой ще надделее. Въпреки това, ние имаме няколко съвета, с които биха могли да се повишат шансовете ви за правилни прогнози. Отново, както е при всички футболни залози, всичко се свежда до наблюдения и анализи.

Групова фаза

Група от футболисти – Проверявайте групата от футболисти на отборите, върху чиито мач мислите да инвестирате парите си. Един отбор може да картотекира максимум 25 играчи, но имайте предвид, че играчите, които вече са се състезавали в квалификационните кръгове и след това са се преместили в нов клуб, нямат право да играят за новия си отбор в груповата фаза.

Наличност – Бъдете винаги наясно с новините около отборите. Контузиите са част от играта, така че се уверете кои играчи ще бъдат налични и кои няма да бъдат преди да заложите на който и да е мач от Шампионската лига. Също така, обърнете внимание на наказанията. Ако играч получи два жълти картона в груповата фаза, след това той ще трябва да пропусне следващия мач. Ако един играч получи червен картон, той ще трябва да пропусне следващите три мача. Имайте предвид, че след края на груповата фаза всички жълти картони се изчистват и в елиминациите всички започват на чисто.

Ситуация – Когато залагате на Шампионската лига по време на груповата фаза, трябва да бъдете много добре запознати с класирането на двата отбора, с това кой за какво се бори и какво му е необходимо, за да го постигне. Това е от изключително голямо значение особено в последните кръгове на груповата фаза, тъй като тогава често се случва отборите да имат нужда от точно определен резултат, за да може да продължи напред. Понякога се случва и на двата отбора да им трябва един и същ резултат – равенство – за да изпълнят целта си, като в такива случаи шансовете за реми се увеличават значително. Имайте предвид и че завършилият на трето място в групите отива в Лига Европа, така че не подценявайте стойността на тази позиция.

Ситуация във вътрешното първенство – За много клубове Шампионската лига се явява основен приоритет за сезона. Въпреки това, ако сезонът на някой отбор в неговата местна лига не върви добре, много е вероятно той да се насочи към игрите във вътрешното първенство и да не дава всичко от себе си в Шампионската лига. Винаги хвърляйте по едно око на представянето на отборите в съответните им лиги, както и е хубаво да проследите интервютата на треньори и играчи, за да видите колко важен за тях е турнирът Шампионска лига. Вие също така трябва да се запознаете с последните мачове на двата отбора. Ако един от отборите е имал по-малко време за възстановяване от последния си мач или пък ако някой от тях е изиграл много тежък двубой през уикенда в местното първенство, много е вероятно той да бъде по-умореният състав на терена и да не успее да се представи на ниво.

Не забравяйте, че всеки отбор има вътрешно първенство и купа на своята страна, в които също се състезава. Шампионската лига не е Светая Светих за всички отбори.

Домакинско предимство – Домакинското предимство е от ключово значение в Европа. Това е особено валидно за някои от по-новите страни в състезанието. Големите имена не обичат да пътуват до непозната територия. Някои чужди стадиони могат да бъдат много негостоприемни. Разстоянието също е фактор, който не бива да бъде подценяван. Един отбор от Испания да пътува до Азербайджан или Казахстан е наистина изтощително и уморително изживяване. С тези неща може да се обясни страхотното представяне на водения от Станимир Стоилов казахстански отбор Астана в домакинските си двубои в дебютното участие в Шампионската лига през сезон 2015/16.

Също така, имайте едно на ум и когато се провеждат двубои на някои от най-престижните стадиони в света. Олд Трафорд, Ноу Камп, Алианц Арена и Бернабеу – това са все стадиони, на които гостуващите отбори по традиция изпитват затруднения да постигнат прилични резултати.

При залозите на груповата фаза, не се ограничавайте само до залозите за победител в групата. Победителят е често лесно предсказуем и следователно с нисък коефициент. Търсете за ситуации, в които един от аутсайдерите е много близо до класирането и, да кажем, в последния си мач е успял да не загуби в гостуването си на големия фаворит в групата. Залозите в секцията „Да се класира“ понякога са много по-изгодни от залозите за победител в групата.

Елиминационна фаза

Тактики – Елиминационният етап е мястото, където треньорите трябва да заслужат големите си заплати. От осминафиналите нататък, треньорите трябва да излязат напред и да се опитат да излъжат противниковия наставник. Например, често тактиката на определяният като аутсайдер отбор е да играе максимално защитно в първия си мач като домакин на фаворита.

История в тази фаза – Проверете представянето на отборите в предишните издания на Шампионската лига и по-специално какво са направили в мачовете си от елиминационната фаза. Отборите имат склонност към тенденциозност в представянето си и няколко поредни провала в осминафиналите от миналите сезони могат да ви говорят много неща.

Наказания – Само два жълти картона са достатъчни, за да се пропусне следващия мач. Проверете кои са наказаните играчи и кои висят с по един жълт картон, защото тези играчи ще бъдат доста по-предпазливи, за да не изгорят за следващия сблъсък.

Голове като гост – Не забравяйте огромното значение за головете на чужд терен в елиминационните мачове. Гостуващите отбори знаят ценността на всяко попадение и търсят начини да го постигнат и обратното – домакините обикновено са по-предпазливи в равностойните сблъсъци, за да не допуснат домакински гол.