Sportium спечели деветия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия

Sportium спечели деветия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия

Оценете новината

Sportium спечели деветия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия

Ирландският хазартен оператор Sportium получи 9-ия лиценз за онлайн хазарт в Колумбия, като същевременно остави значителни наземни операции в страните от Латинска Америка.

 

Във вторник колумбийският регулатор за хазартни игри „Coljuegos” обяви, че Sportium – съвместно предприятие на испанската Cirsa Gaming Corp и британския букмейкър Ladbrokes – се е превърнало в деветия оператор, който получи одобрението на Coljuegos, тъй като страната официално регулира онлайн хазарта в края на 2016 г.

Sportium Apuestas Colombia S.A.S. плати COP7.85 млрд. ($ 2.76 млн.) за петгодишния си лиценз за предлагане на спортни залагания и хазартни игри чрез новия домейн Sportium.com.co (който все още е в режим само за тестване). Sportium първоначално планираше да пусне колумбийските си онлайн операции, но очевидно се нуждаеше от повече време.

Sportium планира и сериозна наземна инвазия, като започне с първите си терминали за спортни залагания в казино Дубай в Богота. Компанията се надява да инсталира над 100 търговски пункта в големи колумбийски градове, преди световното първенство на ФИФА да започне през май 2018 г. в Русия.

Какво още за хазартния пазар в Колумбия?

Президентът на Coljuegos, Хуан Б. Перез Хидалго заяви, че регулаторът очаква списъкът на лицензианти за онлайн хазартни игри да удари 17, преди да приключи годината. Хидалго подчерта, че разполагането на широка база от лицензирани оператори е най-добрият начин за осигуряване на достатъчен избор на клиентите, който да помогне на участниците да се откажат от международно лицензираните сайтове за залагания.

Неупълномощените сайтове за хазартни игри в страната също са в списъка за наблюдение на Coljuegos. Регулаторът съобщи тази седмица, че е закрил два такива сайта за спортни залагания, базирани в град Кукута, близо до венецуелската граница.

След регулирането на онлайн пазара колумбийските лицензирани оператори са регистрирали близо 443 хил. клиенти, от които близо 94% са класифицирани като активни клиенти. През първите два месеца на 2018 г. Хидалго заяви, че онлайн хазартът е генерирал приходи от COP2.8 млрд. за държавата, основната част от която е насочена към правителствените здравни услуги.

.