Sky Bet с над 1/3 увеличение в приходите

Sky Bet с над 1/3 увеличение в приходите

Оценете новината

Онлайн хазартният оператор от Великобритания Sky Bet отчете повече от една трета увеличение в приходите благодарение на драматичното покачване на активността в спортните залагания в сайта им.

В данните, публикувани преди няколко дни, компанията съобщи за нарастване на приходите с 36% до £247 млн. в 12-весечния период до 30 юни 2015 г. Повечето от новите проходи идват от сферата на спортните залагания, които се подобряват с цели 56 процента до £117 млн., докато приходите от други игри са нараснали с 20% също до £117 млн. Един от сайтовете на компанията, Oddschecker, добавя към приходите още £13 млн., което представлява увеличение с 30 процента.

Клиентите на базираната в английския град Лийдс компания са набъбнали до 1 480 000 през този период, докато средният приход от един клиент се е увеличил с една трета.

Главният изпълнителен директор на Sky Bet, Ричард Флинт, определи вътрешните подобрения в компанията като основна причина за подобрението и даде специални заслуги на екипа по технологичното развитие за превръщането на мобилната платформа на букмейкъра в истинска машина за пари. Мобилните канали представляват 80 процента от приходите в спортните залози и 57 процента от приходите в казино частта на оператора.

Компанията твърди, че има един от най-силните темпове на растеж на мобилните приходи в изключително конкурентния пазар в Обединеното кралство, което Флинт използва като допълнителна обосновка за големите суми, инвестирани за подобряване на технологията през изминалата фискална година. Флинт обеща компанията му да продължи да инвестира в развитието на платформата – включително и чрез наемането на стотици нови служители – за да се гарантира продължаването на добрите дни за компанията.

Sky Bet получи през миналата седмица и едно голямо признание – компанията бе единствената от хазартния сектор, която бе включена в списъка на 100-те най-добри компании за работа в тях във Великобритания. Компанията е класирана на 94-то място в класацията на Sunday Times.

Директорът на отдел „Човешки ресурси“ в хазартния оператор определи това като „фантастично постижение“, още повече след като компанията съществува като самостоятелна единица от само 12 месеца. CVC Capital Partners придобиха 80% дял от Sky Betting & Gaming през март миналата година.