Система Пароли

Система Пароли

4.5 (90%) 2 вот[а]

Система Пароли

Система за залагане на Пароли

Както подсказва името й, стратегията Пароли (“Paroli”) е система за спортни залагания или казино игри, която се основава на термина „par“, което преведено от латински означава равенство. Залозите се правят на събития с равни шансове (например черно/червено в рулетката) т.е вероятността да спечелите трябва да е 50:50. Казано с други думи, ако залагате на спортни събития коефициента, на който залагате трябва да е около 2.00, но не по-малко.

Принципът на Пароли

Системата Пароли е позната на света от повече от 100 години, като за пръв път е била използвана в едно от казината в меката на хазарта – Монте Карло. Оттогава се е превърнала в една от най-използваните стратегии.

Това е система за положителна прогресия – увеличавате залога си всеки път, когато е печеливш. Често наричана „Обратен Мартингейл“ или „Анти-Мартингейл“, основното в тази система е, че увеличавате залога си, когато е печеливш, а не когато е губещ, както е при Мартингейл. Другата основна разлика е, че трябва предварително да определите дължината на вашата печеливша прогресия (поредица). Препоръчваме да използвате поредица от максимум 3 печеливши залога, след което се връщате отначало. Разбира се, винаги можете опитате и по-дълги поредици от 4 или 5 печеливши залога с удвояване, но тогава ще ви е необходима по-голяма банка, а и не ви съветваме да го правите. Повтаряме, златното правило е да удвоявате до 3 поредни печеливши залога, след което започвате отначало.

Както всяка друга система, Пароли има определен правила, които трябва да спазвате строго. Дисциплината е ключът към успеха на тази системата. Повечето играчи са склонни да залагат със сърцата и емоциите си. Например, ако залагащия е в гореща серия от три поредни печалби, това би му дало криле и тогава обикновено ще стане малко по-агресивен в залозите си, което донякъде е оправдано. И обратното, губеща серия ще го докара до паника.

Правилното прилагане на тази система ще ви помогне да избегнете тези неприятни емоции. Придържайте се към правилата, без значение какво ще ви коства това. Така ще бъдете фокусирани върху постигането на вашите цели и няма да бъдете хванати неподготвени.

Правила на системата Пароли

Има четири основни правила, които трябва да спазвате. Съветваме ви да ги прочетете внимателно и да се придържате строго към тях.

Правило №1: Трябва да играете с фиксиран начален залог

Това означава, че всеки първи залог трябва да е точно определена сума, която сте избрали предварително и която е съобразена с вашата банка. Това всъщност е много важно, тъй като трябва да разполагате с достатъчно пари, за да завършите 3-те кръга на залагания. Например, ако разполагате със 100 лв. банка и още първия кръг започнете със залог от 50 лв., няма да разполагате с достатъчно пари, за да изпълните целият си план, които се състой от 3 кръга на залагания.

Не ви съветваме да използвате повече от 5% от вашата банка, като фиксиран (първоначален) залог.

Правило №2: Удвоявайте залога си, когато сте в печеливша серия

Удвояването не е нещо ново в системите за залагания. Ако първият ви залог е печеливш, удвоете следващия. Да кажем, че първоначалният ви залог е 5 лв. Първият залог е печеливш и удвоявате до 10 лв. за вторият. Ако и той е печеливш удвоявате още веднъж до 20 лв. за третия. Ако и третия е печеливш, значи сте изпълнили плана си (3 поредни печалби с удвояване) и се връщате отначало.

Правило №3: Спрете!

Печелившите серии са в състояние да размътят мозака на много играчи и тук идва истинската опасност. Печелившите серии, също както губещите, не продължават вечно! Ако успеете да направите 3 поредни печеливши залога просто трябва да спрете. Разбира се, нямаме предвид да спрете да залагате, но за да го правите по тази системата, трябва да се върнете отначало и да започнете да удвоявате от размера на първоначалният ви залог, докато не направите отново серия от 3 печеливши залога.

Правило №4: Не преследвайте загубите

Нещата няма да се случват винаги, както на вас ви се иска. Това е очевадно и трябва да го очаквате. Трябва да се връщате към вашият първоначален залог, всеки път когато направите губещ такъв. Дори когато направите дълга губеща серия не трябва да увеличавате размера на вашите залози – винаги залагате точно толкова, колкото е вашият първоначален залог.

Предимства и недостатъци на системата Пароли

Системата ви позволява да имате пълен контрол над вашите средства, което винаги е добре, а същевременно е и лесно приложима на практика. Също така системата ще ви носи малки, постоянни печалби, но за целта изисква и малко търпение. Големите загуби са малко вероятни, освен ако не ви застигне дълга губеща сесия.

Ситуации

Ако използвате първоначален залог от 5 лв. ще ви е необходима банка от минимум 35 лв., за да успеете да завършите поредица от 3 печеливши залога (5+10+20 = 35 лв.). Следвайки примера с първоначален залог от 5 лв. ето какво ще се случи, ако спечелите първия рунд от 3 залога.

Ситуация №1

 • Залог №1: 5 лв. – печеливш, 5 лв. печалба
 • Заког №2: 10 лв. – печеливш, 10 лв. печалба
 • Залог №3: 20 лв. – печеливш, 20 лв. печалба
 • Резултат: 35 лв. печалба

Ако първите ви три залога са печеливши, значи е време да празнувате, тъй като вече удвоихте първоначалната си банка от 35 лв. Сега правилото гласи, че трябва да се върнете в началото на „Залог №1“, за да не загубите голяма сума в следващия кръг (кръг №4)и печалбата ви до момента да се изпари. Връщането към първоначалния залог от 5 лв. е много по-добър и по-малко рисков избор, отколкото да удвоите отново до 40 лв.

Ситуация №2

 • Залог №1: 5 лв. – печеливш, 5 лв. печалба
 • Залог №2: 10 лв.– губещ
 • Резултат: – 5 лв. загуба

(35 лв. първоначална банка + 5 лв. – 10 лв. = 30 лв. текуща банка т.е при този сценарии сме 5 лв. назад)

Ситуация №3

 • Залог №1: 5 лв. – печеливш, 5 лв. печалба
 • Залог №2: 10 лв. – печеливш, 10 лв печалба
 • Залог №3: 20 лв. – губещ
 • Резултат: – 5 лв.

(35 лв. първоначална банка + 5 лв. + 10 лв. – 20 лв.= 30 лв. текуща банка т.е и при този сценарии сме 5 лв. назад)

Както сами виждате, дори когато стигнете този 3-ти рунд на залагане вашите загуби ще бъдат незначителни в сравнение с първоначалният ви залог. Или по-конкретно, когато губите вашите загуби ще бъдат винаги точно толкова, колкото е първоначалният ви залог. Обратно, за да спечелите ще ви е необходима поредица от 3 поредни печеливши залога (ще печелите винаги 7 пъти първоначалният си залог)

Ето какво ще се случи, ако печелившите ви залози бъдат миксирани с губещи.

Ситуация №4

 • Залог №1: 5 лв.– печеливш, 5 лв. печалба
 • Залог №2: 10 лв. залог – губещ, (Резултат: – 5 лв.)
 • Залог №3: 5 лв. залог – печеливш, (Резултат: 0 лв.)
 • Залог №4: 10 лв. залог – губещ, (Резултат: – 10 лв.)
 • Залог №5: 5 лв. залог – печеливш, (Резултат: – 5 лв.)
 • Залог №6: 10 лв. залог – губещ, (Резултат: – 15 лв.)

Общо 15 лв. загуби от 6 залога т.е загубили сме 3 пъти първоначалният ни залог в конкретния пример.

В обобщение, Пароли е просто една система за залагания и тя не може да ви даде някакво допълнително предимство, каквото имат букмейкърите, не може също да ви гарантира, че ще реализирате печалби. Тогава може би ще попитате, какъв е смисъла от нея? Тя ще ви гарантира контрол над вашата банка, както може да се види от ситуациите споменати по-горе. За целта ви трябва план, към който да се придържате, вместо да залагате произволно, подтикнати от емоциите си.

Ако статията ви е допаднала, вижте също:

Система за залагане на Мартингейл

Стратегия за спортни залози: Кога да залагаме за аутсайдера?

Най-добрата стратегия за залози в спортната борса на Betfair и как да печелим от нея