Системата Мартингейл

Системата Мартингейл е най-известна в казината. Тази система е базирана на удвояването на залога след всеки губещ залог и връщането към първата стъпка след всеки печеливш залог. Например, залагате 10 лв. на коефициент 2.00 при вероятност за печалба 50%. Ако загубите залога, поставяте нов залог в двоен размер на предишния. Губите и втория залог? Отново удвоявате залога и така докато не спечелите.

Пример за стратегията Мартингейл

  • Стъпка 1 – Залог №1 – 10 лв. = Губещ
  • Стъпка 2 – Залог №2 – 20 лв. = Губещ
  • Стъпка 3 – Залог №3 – 40 лв. = Губещ
  • Стъпка 4 – Залог №4 – 80 лв. = Губещ
  • Стъпка 5 – Залог №5 – 160 лв. = Печеливш (Така че се връщаме на първата стъпка, която в нашия случай е 10 лв.)
  • Стъпка 1 – Залог №6 – 10 лв. = Печеливш (Печелим отново. Това означава, че оставаме на първата стъпка)
  • Стъпка 1 – Залог №7 – 10 лв. = Губещ (Скачаме на втората стъпка за следващия залог)
  • Стъпка 2 и така нататък.

Както можете да видите по-горе, печелим на петия залог и нашата печалба е 160 лв. – (10+20+40+80)лв. = 10 лв. Това е правилото на системата Мартингейл. Независимо на коя стъпка ще бъде печеливш залога ви, той винаги ще ви носи печалба в размер на първия залог. Печелим и шестия залог. Нашата печалба отново е 10 лв. след този печеливш залог.

Може би сте пресметнали, че ако не успеем да спечелим до седмия залог, например, общата сума на нашите залози ще нарасне до 1270 лв. (10 лв. + 20 лв. + 40 лв. + 80 лв. + 160 лв. + 320 лв. + 640 лв.). Губенето на седем залога подред не е невъзможно и може да се случи дори и на най-добрите играчи в спортните залози.

Защо да избягвате Мартингейл

Много любители залозите използват тази система (или някоя, която е базирана на нея) като основен метод при своите залози. Може би те не знаят колко опасна е тя. Никога не бихме препоръчали на нашите читатели да използват тази система. Тя е абсолютно безсмислена и всеки букмейкър е много щастлив, когато клиентите му я използват. В дългосрочен план, няма как да спечелитe пари от Мартингейл.

За да бъде печеливша тази стратегия, трябва да бъдат изпълнени следните две условия:

  1. Да имате неограничен лимит за залозите
  2. Да имате неограничена банка

Няма как обаче нито едно от двете условия да бъде изпълнено. Букмейкърите имат лимити на залозите и няма да ви позволяват да заложите в размер по-голям от лимита. Вашата авантюра с Мартингейл или ще приключи, когато букмейкърът ви лимитира, или просто банката ви ще свърши преди да сте направили печеливш залог.