Шест тенисисти са арестувани за уговорени мачове

Новини

Шест тенисисти са арестувани за уговорени мачове

Оценете новината

tennis-players-arrested

Шест тенисисти са арестувани през уикенда, те са разследвани за уреждане на мачове в Испания и Португалия.

Уреждането на мачове е жалката реалност в спорта. Тя се появява от време на време, но спортистите, участващи не винаги излизат наяве. За разлика от този случай, шест тенисисти бяха арестувани през уикенда, те са официално разследвани за уредени мачове в турнири от нисък ранг както в Испания, така и в Португалия.

Associated Press твърди, че спортистите са били замесени в мрежа от уредени срещи, която прави над $500,000 в залози. Испанските хазартни новини не разкриват имената на играчите, които участват, но докладите твърдят, че те са класирани някъде между 800 и 1200 в света. Ако бъдат признати за виновни, арестуваните тенисисти може да отнесат до четири години затвор.

Халид Али, генералния секретар за честната игра в ESSA, заяви в изявление пред медиите, че е налице „загриженост относно продължаващите проблеми за почтеността в спорта“ и ESSA „приветства по-активен подход към борбата с уреждането с помощта на спортните регулаторни органи“.

Къде можете да залагате на тенис мачове?

Редица от по-големите онлайн букмейкъри, предлагат широка гама от тенис линии залагания. Един от най-добрите е Bwin, който предлага широка гама от възможности за залагания на тенис мачове както за международни, така и за вътрешни мачове.

Някои от предстоящите мачове, на които можете да залагате са от Australian Open 2016, Ролан Гарос 2016, и на Уимбълдън 2017.

Остава да се види дали арестуването на тенисисти ще има ефект за бъдещето на онлайн тенис хазарта в Испания. За сега, феновете на спортните залози там все още могат да залагат на всички основни тенис мачове с Bwin.