Sci Games приключва придобиването на NYX за $630 млн.

Новини

Sci Games приключва придобиването на NYX за $630 млн.

Оценете новината

Sci Games приключва придобиването на NYX за $630 млн.

Американският доставчикът на гейминг технологии Scientific Games Corp. приключи придобиването на платформа за онлайн хазартни игри и доставчик на софтуер NYX Gaming Group на стойност $630 милиона.

Обявлението на Sci Games идва над две седмици, след като акционерите на NYX одобриха поглъщането, което главният изпълнителен директор на NYX, Мат Дейви, определи като „печеливша за и двете компании и нашите колективни акционери„. Около 99.6% от акционерите на NYX гласуваха за придобиване през декември.

В едно изявление, Sci Games обяви, че обикновените акции на NYX ще бъдат делегирани от TSX Venture Exchange в Торонто на или преди 10 януари 2018 г. след приключването на придобиването.

Кевин Шейхан, главен изпълнителен директор и президент на Sci Games, заяви, че завършването на придобиването на NYX ще постави компанията в перфектна позиция „да се възползва от бъдещото регулаторно развитие в хазарта за реални пари и спортни залагания, като добави водещия в индустрията спортбук на NYX.“

И двете компании се съгласиха да назначат Дейви като нов президент на Digital Games Gaming на Sci Games Group, тъй като фирмата, която е регистрирана в САЩ, пренасочва дивизията си за дигитални услуги.

Засиленото участие на Sci Games в глобалния пазар на залагания ще получи допълнителен тласък, тъй като сега ще може да достави платформата OpenBet в своите игри и лотарийни мрежи и да добави OpenBet системите към своите клиентски разпоредби.

Налице беше и проблем с William Hill

През септември Sci Games и NYX обявиха, че двете компании са влезли в окончателно споразумение за поглъщане. Първоначално предложението беше посрещнато със силна съпротива от страна на британския букмейкър William Hill, който потърси уверения от Sci Games за бъдещата платформа за залагания OpenBet на Hills. Това накара NYX и Sci Games да подадат отделни противоречиви сигнали към Hills.

До декември и двата Sci Games и Hills решиха да погребат томахавката и подписаха приятелска сделка, която приключи всички съществуващи съдебни спорове, като същевременно постигна търговско споразумение, което удовлетворяваше предишните тревоги на британския букмейкър.