Сърбия срещу Англия | 16.06.2024

Сърбия срещу Англия | 16.06.2024

Сърбия срещу Англия: Предварителен преглед и прогноза

Англия стартира кампанията си на Евро 2024 с мач срещу Сърбия в неделя вечер. Воденият от Гарет Саутгейт отбор е фаворит за успеха, но балканската нация няма да се даде лесно.

Драган Стойкович ще се надява да извлече най-доброто от талантливия отбор на Сърбия на Евро 2024 след провала на Световното първенство преди 18 месеца. Сърбия може да се похвали с някои топ имена в своите редици, като те могат да си помислят, че имат шансове да се справят с някои от големите отбори като Англия в турнира, а представянето им в груповата фаза ще покаже много за техния подход. Тяхната форма за Германия не беше никак близка до това, което мениджърът би искал, със само четири победи в последните им единадесет мача. Сърбия обаче идва на Европейско след 24 години отсъствие, тъй като за последно игра в турнира под името Югославия през далечната 2000 година.

Стойкович трябва да види възможността в група С и да търси добро представяне по време на трите си мача в първата фаза на европейските финали. Мачът с Англия очевидно е този, който ще се разглежда като най-трудният от всички техни срещи. Но с наличните качества в отбора, старши треньорът на Сърбия ще трябва да се стреми към победи над Словения и Дания. От друга страна, Гарет Саутгейт има какво да доказва и със сигурност ще мечтае да направи крачка напред, отколкото в последното издание на Европейското. Болката от загубата при дузпите срещу Италия на родна земя все още се усеща силно. Този път ще бъде голяма възможност за Трите лъва да донесат трофей у дома.

Англия ще трябва да покаже много характер, за разлика от онова ужасно представяне и загуба срещу Исландия в последния им мач преди турнира на родна земя. Въпреки че винаги има напрежение върху отбор като Англия, който обикновено влиза в турнири с етикети фаворити над главата си, този път имаше критики около избора на отбора на Саутгейт за това едномесечно пътуване до Германия. Англия е подредена с качествени звезди от Висшата лига и други големи европейски клубове, така че техните фенове ще очакват Трите лъва да започнат кампанията си за Евро 2024 с три точки срещу Сърбия.

Факти преди мача     

  • Англия успя да спечели само един от последните си 5 международни мача
  • Само в два от изминалите шест мача на Англия паднаха три или повече попадения
  • Сърбия постигна само четири победи от осемте си двубоя в квалификациите за Евро 2024
  • Сърбия спечели само две от последните си шест международни мача преди турнира

Испания срещу Хърватия: Прогноза

Сърбия има качествени играчи на всяка позиция. Но те очевидно нямат необходимата сплотеност, за да свържат тези играчи заедно и да бъдат толкова силно като отбор като съперника си. Англия имаше няколко колебания преди началото на Евро 2024 и не беше в най-добрия си вид в последните международни мачове. Въпреки това, когато става въпрос за голям турнир, те ще дадат максимума от себе си и очакваме успех за „Трите лъва“.

Прогноза: 2

Виж пълната програма на Евро 2024 >