Съдът премахва облагането с ДДС от рамената на белгийските оператори

Новини

Съдът премахва облагането с ДДС от рамената на белгийските оператори

Оценете новината

Съдът премахва облагането с ДДС от рамената на белгийските оператори

Конституционният съд на Белгия повали законопроекта, който натовари с тежък данък върху добавената стойност (ДДС) рамената на операторите на хазартни игри в страната.

 

Вписаният в Стокхолм хазартен оператор „Kindred Group Plc” обяви, че белгийският съд е спрял парламента да пусне в сила ДДС за онлайн игрите и залаганията. Kindred е една от хазартните фирми, които оспорват закона за ДДС за подкопаване на целите на политиката и „намаляване на канализацията с по-ниска защита на потребителите в резултат„.

Вчера Kindred Group получи положителен отговор от Белгийския конституционен съд, анулирайки наложения ДДС върху онлайн хазарта. Kindred продължава да се ангажира с устойчива регулация и смята решението за положително по отношение на защитата на потребителите „, се казва в изявление на компанията.

През юли 2016 г. Белгийската камара на представителите прие закон, който принуждава сайтовете за онлайн залагания и казина да плащат 21% ДДС. Спорният закон влезе в сила на 1 август 2016 г.

В решението си обаче белгийският съд отбеляза недостатъците в мярката, включително присъщата несъвместимост между целите за защита на потребителите и данъчните приходи, особено когато продуктите (лотарии срещу други продукти) и каналите (на дребно срещу онлайн) се третират по различен начин.

Kindred посочи, че белгийските оператори трябва да предоставят на играчите изключителни услуги със равни права на своите световни конкуренти, за да гарантират успеха на всяка политика за хазарт. В посока напред, Kindred заяви, че продължава да се ангажира да работи с национални и международни политици и регулатори, за да гарантира, че политиката в областта на игрите е устойчива и основана на фактите.

“ Kindred остава силен защитник на устойчивото регулиране, основаващо се на дигитален пазар без граници и насочвайки потребителското търсене към лицензираните предложения„, каза компанията.

Какво друго постанови съдът?

Освен закона за ДДС, белгийският съд обяви за противоконституционен и така наречения „данък за справедливост“.

Белгийската камара на представителите въведе данъка за справедливост, който ограничи ползите от неограничените данъчни загуби на Белгия и от приспадането на условните лихви (NID).

Той се прилага както за белгийските дружества-местни лица, така и за белгийските учреждения на чуждестранни дружества.

.