Руски букмейкъри стартират сайтове за залагания

Новини

Руски букмейкъри стартират сайтове за залагания

Оценете новината

В края на 2016, руските букмейкъри ще стартират официални сайтове за онлайн залагания.

През изминалата седмица, вторият най-голям букмейкър на дребно в Русия, BaltBet обяви, че се надява да приключи с тестването на новия си уебсайт Baltbet.ru на 26 декември и да започне приемане на онлайн залози на 28/29 декември, въпреки че официалното представяне може да бъде през първата или втората седмица на януари, ако възникнат непредвидени проблеми.

По същия начин, президента на Bingo Boom, Сергей Макаров каза за букмейкъра, Ratings.ru, че уебсайта на компанията ще направи своя официален дебют през януари. Макаров каза, че сайтът ще оперира по силата на лиценз, предоставен на Star Beth.

Макаров каза, че Bingo Boom в момента тества връзката с TSUPIS управляван от Организацията на букмейкърите за саморегулация (SRO), на които Bingo Boom и Baltbet са членове.

Друг букмейкър, член на SRO, Olympus, също обяви през изминалата седмица, че той свърза сайт си, Bkolimpbet.ru с TSUPIS, който се управлява от KIWI Bank, руския филиал на онлайн плащане QIWI.

Конкурентни оператори за залагания, членове на SRO, разполагащи със собствена TSUPIS са Liga Stavok, Winline, 888.ru и 1xStavka.

Миналата седмица, първия председател на TSUPIS Антон Рашковски  каза, че те вече има 540K регистрации, от които 60k са правели месечните плащания за финансиране на тяхната дейност за залагания. Рашковски  също добави, че 89% от регистрираните са мъже, а 53% са на възраст между 18 и 25 години, а други 40% – между 25 и 40 години.

Рашковски  каза, че TSUPIS подготвя пилотна програма, която има за цел да позволи регистрации не само на руски граждани, но от чуждестранни такива, пребиваващи в Русия. Подобно на руските ентусиасти, тези чужди граждани ще трябва да завършат своята регистрация в TSUPIS чрез представяне на доказателство за пребиваване в Русия. Рашковски  каза, че системата вече се изпитва при 1xStavka и се очаква други букмейкъри да започнат да работят с новата програма през 2017.