Русия планира да блокира онлайн хазартните плащания

Новини

Русия планира да блокира онлайн хазартните плащания

Оценете новината

Руската законодателна комисия е препоръчала на Държавната дума да одобри мерки, с които да се попречи на обработката на плащания с неупълномощени сайтове за онлайн хазарт.

По-рано тази година, руските законодатели въведоха законодателство, което цели да забрани на банките да обработват плащанията и да имат каквито и да било отношения с международно лицензирани сайтове за онлайн хазарт. В понеделник, на комисията по бюджет и данъци на Държавната Дума бе препоръчано от законодателите да одобрят проекта на федералния закон 108659-7, на първо четене в Думата този петък (14).

Законопроектът е част от непрекъснатите усилия на Русия да принуди местните ентусиасти да залагат в руските лицензиран онлайн сайтове за спортни залагания, кaто са включени глоби за доставчиците на интернет услуги, които не успеят да блокира сайтове за хазарт, за които е сигнализирано от държавния Roskomnadzor. Проектът на закона за плащания също ще създаде черен списък за обработка на плащанията и други финансови средства, за тези които продължават да пренебрегват забраната за неоторизирани финансови трансфери между ентусиасти и хазартни сайтове.

Руските лицензирани онлайн букмейкъри са длъжни да се насочат всички плащания чрез централизирани центрове, известни като TSUPIS. В момента има две съперничещи си системи, едната подкрепенa от Първа организация за саморегулиране (First SRO) на руските букмейкъри, а другата TSUPIS плащания за членовете на другата група букмейкъри SRO.

Говорейки по темата, и двете SRO системи наскоро обявиха нови лидери. Съоснователq на Liga Stavok, Юрий Красовски е обявен за президент на First SRO след внезапната смърт през март на бившия президент Олег Журавски. Междувременно миналата седмица членовете на букмейкъри SRO гласуваха за президент на Bingo Boom, Константин Макаров, да стане новия председател след изненадващата оставка на Николай Оганзезов, миналия октомври.

Fonbet прехвърля операциите си на Fonbet.ru домейн

Към днешна дата, само шепа руски букмейкъри са започнали онлайн дейност, макар и със закъснение Bingo Boom добавя името си в този списък по-рано този месец и BetCity планира да постъпят по същия начин всеки момент.

Fonbet стартира официален руски сайт през декември миналата година чрез домейн bkfon.ru но тази седмица обяви, че е прехвърлил своите операции на Fonbet.ru след успешно извоюван контрол над домейна, от международното дружество след дълга съдебна битка.