Русия намалява данъка върху операторите за спортни залози

Новини

Русия намалява данъка върху операторите за спортни залози

Оценете новината

Само 1% данък за оператор за спортни залагания в Русия, е новото предложение, което идва от руското Министерство на финансите.

Добри новини за операторите за спортни залагания, които идват от Русия. Руското министерство на финансите наскоро публикува плановете на правителството за намаляване на данъчните ставки за хазартните оператори на невероятните 1%. Руското министерство на финансите продължава с активната политика за привличането на спортни операторите на залагания в страната с въвеждането на един от най-добрите данъчни ставки в Европа. В началото на годината правителството въведе 5% данък за печалби от спортни залагания, който в крайна сметка падна на 3%.

Ръст в сектора на спортни залагания в Русия

Благоприятните политики, въведени от в началото на годината са били основна причина за движението на пазара на спортни залагания в страната. Руският пазар сега се разглежда като добра възможност за много фирми, не само от страната, но и от чужбина, за да правят високи печалби, което позволяват ниските данъчни ставки.

През последния месец например руския букмейкър Leon, стана петият оператор за спортни залагания в страната, който се присъедини към вече работещите LigaStavok, 888.ru, Winline и 1xStavka (1xBet). Това е първият бранд за залагания на Bookmakers Self-Regulatory Organization (SRO), който спечели правителствен лиценз за предлагане на спортни залагания пазар в страната. Според сайтове за онлайн хазарт в Русия плановете на марката, да увеличи своите магазини за залагания на дребно до повече от 500 в цялата страна през следващата година. Фирми от чужбина също обмислят възможността да инвестират в страната.