Румънски треньор с шестмесечно наказание за залагане на мачове

Румънски треньор с шестмесечно наказание за залагане на мачове

Оценете новината

Румънската футболна асоциация наказа за шест месеца Мариус Сумудика, треньорът на лидера в лигата ФК Астра, защото е поставял залози на няколко местни и международни футболни двубои.

 

Сумудика е поставял залози в размер на между 500 и 900 евро на няколко мача от румънското първенство, Шампионската лига, Лига Европа, както и в мачове от юношеското първенство на Румъния, разбираме от изявление на федерацията.

 Той е бил глобен със 100 000 лей (близо $25,000).

 Сумудика не можа да бъде открит за коментира, но Астра публично застанаха на страната на своя треньор, който помогна на отбора да бъде лидер в първенството с 51 точки от 26 мача, завоювайки три точки преднина пред заемащият второто място тим на Динамо Букурещ.

 „Това е несправедливо наказание“, заяви представителят на Астра Петре Будуру пред местни медии. „Не можем да го обвиняваме, ще направим всичко по силите си, за да го защитим.“

 Той заяви, че клубът ще обжалва наказанието.

 Залагането на мачове, независимо дали са от местното първенство или от чужбина, е забранено в Румъния, но се счита за широко разпространена практика.

 От федерацията споделиха в изявлението си, че наказанието на Судумика го спира от участие във всички свързани с футбола дейности и започва да тече незабавно.

 Астра, които завършиха четвърти през миналия сезон, се състезава през този сезон в Лига Европа и отстрани английския Уест Хям с 4:3 в двата мача в третия предварителен кръг.