Ръководство за залози на волейбол

Ръководство за залози на волейбол

Оценете новината

Залози на волейбол

 

Волейболът е доста популярен спорт по света и особено в Европа. Макар и родината на този спорт да е САЩ, той не е чак толкова обичан там (което може би не важи за плажния волейбол), докато в европейските страни популярността на волейбола се увеличава с всяка година. Все пак обаче във волейбола няма голяма фен база в сравнение със спортове като футбола и баскетбола (тук не включваме големите международни състезания между националните отбори), така че можете да срещнете затруднения да намерите възможност за залози на местните волейболни лиги в по-малките букмейкъри. Просто няма достатъчно на брой големи мачове във волейбола или достатъчно залагащи, интересуващи се от последователно залагане на волейбол, за да имат интерес по-малките букмейкърски къщи да приемат залози на волейбол. По-голямата част от активността във волейболните залози се случва по време на Световното и Европейското първенство, Олимпиадите и на мачовете от Световната лига. При по-големите букмейкъри обаче нещата не стоят по този начин и те предлагат възможност за залози на всички мачове от почти всички първенства по света.

 

Видове залози на волейбол и коефициенти

 

Има редица възможности за залози на волейбол, които играчите в букмейкърските къщи могат да използват. Направихме преглед на някои от най-често срещаните в следващите редове.

 

Залози за победител във волейболен мач: Това е прост залог. Вашата задача е да познаете изхода от мача. Едно от нещата, които трябва да знаете, когато искате да залагате за победител във волейболни мачове, е, че домакинското предимство в този спорт има много голямо значение. Всяка зала си има своите характерни особености и само отборът-домакин може да е запознат в детайли с тях. Освен това, волейболните зали обикновено са малки като мащаби и, дори и когато в залата като брой души няма чак толкова много хора, колкото можете да видите на един футболен мач, например, звукът и атмосферата в залите стават фантастични и затрудняват много гостуващия отбор. Така че не се учудвайте, че ще видите в значително голяма част от двубоите коефициентът за домакините да е по-нисък. Това обаче не означава, че не съществуват изключения – някои отбори успяват да се справят с тежката атмосфера в противниковите зали и имат добра резултатност в двубоите си като гост, докато други по-скоро се притесняват да играят пред собствените си фенове. За да разберете кои са изключенията, нямате друг вариант освен да проверите статистиката и резултатите на отборите и да си направите изводите.

 

Точков хендикап: С този вид залог, победителят във волейболния мач трябва да победи точковия хендикап, за да може залогът да бъде успешен. Някои залагащи обичат този залог, защото, дори и ако отборът им е загубил, те биха могли да спечелят залога си, ако другият отбор не е успял да победи хендикапа.

 

Общ брой точки: Това е залог за общия брой на точките, които ще бъдат отбелязани общо от двата съперникови лагера. Залагащите не залагат за изхода от мача, ами вместо това за общия брой на точките, които ще бъдат реализирани. Това е Под/Над залог. Букмейкърските къщи предоставят на клиентите си едно число и залагащите трябва да прогнозират дали общият брой на точките е по-малък или по-голям от това число. Логично, когато очаквате единия отбор да спечели мача си лесно, можете да очаквате и общия брой на точките да е нисък. Когато очаквате закучен сблъсък, по-скоро залозите ви могат да са ориентирани за Над. Букмейкърите предлагат залози и за общия брой на точките, отбелязани от всеки от двата отбора.

 

Залози с хендикап: При този залог прогнозирате с каква разлика в геймовете ще завърши двубоя спечелилия отбор. Имайте предвид, че в голяма част от мачовете се случва единия отбор да закачи един гейм, така че залозите за чиста победа трябва да бъдат правени при наистина очевидна разлика в класите. Букмейкърите предлагат и хендикап залози за разликата в точковия сбор, с която единия отбор ще надделее над другия. Понякога се случва победителят да спечели мача, въпреки че е реализирал по-малко точки от противника. Друг хендикап залог е за разликата, с която единия или другия отбор ще спечели всеки отделен гейм.

 

Големи волейболни събития

 

Световни и Европейски първенства: Световното волейболно първенство е най-старият и най-престижен волейболен турнир. Той се е провел за първи път през 1949 г. Световното първенство по волейбол се провежда на всеки четири години, докато Европейският шампионат се играе през две години. България бе домакин на последното Европейско първенство, като ще бъде домакин и на следващото Световно първенство. По традиция доминиращ отбор в Световните първенства е отбора на Бразилия, който спечели три от последните четири шампионата на планетата.

 

Олимпийски игри: Както вероятно знаете, Олимпийските игри се организират на всеки четири години и са най-голямото спортно събитие в света. Олимпийските волейболни мачове се гледат от милиони души по целия свят и довеждат със себе си най-голямата активност в букмейкърските къщи.

 

Световната лига: Този турнир бе създаден в началото на 90-те години и сега е най-престижният турнир по този спорт, изключвайки Олимпиадата и Световните и Европейски първенства. Световната лига се играе в продължение на няколко месеца с двубои на разменени гостувания, като накрая всичко приключва с финален турнир.

 

Съвети за залози на Волейбол

 

Фен базата във волейбола е сравнително малка в сравнение с футбола и баскетбола. Това има както своите недостатъци, така и своите предимства. Едно от предимствата е, че имате по-малко конкуренция. Това може да означава повече печалби, за тези, които залагат и наистина разбират от волейбол. И тъй като това не е най-популярната игра на света, няма и много новини и информация за волейболните мачове в големите сайтове. Всеки трябва да се разтърси повече, за да намери качествена информация за този спорт. Това не е най-приятното нещо на света, но ако сте упорити ще можете да достигате до повече информация и от букмейкърите, което ще бъде едно огромно предимство.

 

Един от недостатъците, за които споменахме в началото на статията, е че по-малките букмейкъри не обръщат достатъчно внимание на този спорт, но проблемът може лесно да бъде решен като просто се насочите към някой от по-големите риби, където така и така ще получите по-качествена услуга като цяло.

 

Въпреки че няма много налична информация за волейбола, по подобие на всички останали големи спортове, правилното и задълбочено проучване е много важно за успеха на залагащите. За да разберат кой отбор е по-добър, те трябва да знаят на какво ниво са се представили тимовете в предишните им мачове, кой отбор е надделял повече пъти в директните двубои, кои са ключовите състезатели в двата отбора и които играчи няма да бъдат налични за сблъсъка. Цялата тази информация ще ви бъде необходима, за можете да правите добри залози. Има различни сайтове, които са специализирани в предлагането на информация и статистика за волейбол, а също така можете да посетите и сайта на международната федерация, който също публикува списъци с мачове, резултати и съответната информация за тях.

 

Волейболът по света, за разлика от България, не се счита за основен спорт, но на високо ниво е много интересен за гледане и изисква много умения и атлетизъм. От гледна точка на залозите, този спорт не се различава много от всички останали големи спортове – за да спечелите, трябва да инвестирате нужното време в проучвания и анализи. Сравнението на коефициентите в различните букмейкърски къщи също е силно препоръчително. Така ще си гарантирате, че ще можете да спечелите възможно най-голямата печалба.

 

Стратегия за залози на волейбол

 

Често във волейбола се случва геймовете да бъдат печелени с две точки разлика, но много рядко ставаме свидетели на маратонски геймове до 30 и повече точки.

 

Според тази стратегия, след  всеки губещ залог трябва да се увеличи размера на следващия залог. Всички залози трябва да бъдат направени в пазарите за залози на живо.

 

Препоръчваме ви да я използвате в топ състезанията, защото там коефициентите би трябвало да бъдат отворени до края на гейма. Всички залози трябва да бъдат започнати при резултат 23-23 (или 13-13 в петия гейм).

 

Пример:

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 23-23.

 

100 лв. за под (48.5 т.) – 2.73 коефициент

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 23-24

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 24-24

 

200 лв. за под (50.5 т.) – 2.73 коефициент

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 25-24

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 25-25

 

300 лв. за под (52.5 т.) – 2.73 коефициент

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 26-25

Волейбол. Сърбия – Турция. Резултат 27-25

 

Печалба от последния залог: 819 лв. Обща печалба: 819 – 300 – 200 – 100 = 319 лв.

 

Средният коефициент в тези ситуации варира някъде между 2.45-2.73. Препоръчваме ви да започвате с малки залози, ако имате по-малка банка, защото все пак понякога се случват и малко по-дълги геймове.