Ръководство за залози на конни надбягвания

Ръководство за залози на конни надбягвания

Оценете новината

Залози на конни надбягвания

 

Конните надбягвания представляват състезание на определена дистанция между двама или повече жокея и техните коне. Това е един от най-древните спортове по света.

 

Рядко в днешни дни се случва обаче конните надбягвания да бъдат провеждани само заради спорта. В основата на конните надбягвания стои хазартната индустрия. Пазарът на залозите върху конни надбягвания се оценява на около $100 млрд. годишно. Залози за конни надбягвания се предлагат от всички големи букмейкъри.

 

Как да спечелим на конни надбягвания?

 

  1. Усъвършенствайте уменията си. Вашата работа в залагането на конни надбягвания е да се справите добре в процеса на определяне кой кон има най-голям шанс да спечели състезанието. Това е тест да вашият творчески интелект, не за способностите ви за систематично изчисление.

 

  1. Темпо и скорост. Чрез преглед на последните състезания на дадените коне, залагащите могат да се опитат да определят темпото на текущото състезание и да определят кой кон ще се възползва най-много от него. Има разлика между темпо и скорост. Скоростта показва умението на един кон да надбяга друг по-бавен кон в близост до финалната линия. Скоростта не означава постоянно поддържана скорост (за разлика от темпото).

 

  1. Вижте дистанцията на надбягването. Дистанцията е един от най-важните фактори, когато става въпрос за залагане на конни надбягвания. В това отношение конните надбягвания си приличат много на леката атлетика, където едни атлети са много добри на късите дистанции, докато други са специализирани на дългите. Юсеин Болт няма да може да направи нищо на маратонско бягане, нито пък някой кенийски маратонец има шанс срещу спринтьорите на 100 м. Затова трябва да намерите информация кой кон на каква дистанция се представя най-добре.

 

Дистанцията, темпото и скоростта в тандем са много мощно оръжие срещу букмейкърите. Проверете как се е представил вашия кон (и, по-важното, на кое място е финиширал) на различни дистанции и това ще ви помогне да определите дали ще се представи достатъчно добре на дистанцията на предстоящото състезание.

 

  1. Вземете под внимание хиподрума и времето. Както тенисистите си имат любима настилка, така и конете се представят по-различен начин на различните хиподруми. Нито един друг фактор не може да промени шансовете на конете от това каква е настилката на пистата. Трябва да знаете как се представя вашият кон на различните хиподруми.

 

Не забравяйте и времето! Един лек дъжд може бързо да превърне настилката в кална нива. Обърнете внимание как се представя коня ви в такъв тип време.

 

  1. Форма. Залагащите трябва да се запитат за всеки кон дали показаното от него в последната надпревара е истинско огледало на неговите способности. Дали конят ще може да подобри представянето си в очакваната от вас гонка или напротив? Конете, точно като хората, никога не са на 100% постоянни в представянето си. Много залагащи подценяват това и решават, че конете са някакви машини, които се представят винаги по един и същ начин. Това не е така. Общо правило е да се избягват залозите на коне в слаба форма.

 

  1. Стартова позиция. Погледнете стартовите позиции на конете. Спринтовите състезания от една обиколка обикновено фаворизират външните коридори, докато при по-дългите дистанции предимство имат вътрешните стартови позиции. Какво е това състезание? Каква е стартовата позиция на коня, за който искате да заложите? Справял ли се е добре от такава позиция в миналите състезания?

 

7. Коне след дълга почивка. Не залагайте за коне, които дълго време не са участвали в състезания. Причина за отсъствието обикновено е някаква контузия, а след контузия конят няма как веднага да започне да се представя на същото ниво, както го е правил преди това.