Ръководство за залози на хокей

Залози на НХЛ

 

НХЛ (Национална хокейна лига) е асоциация с нестопанска цел, която ръководи професионалната лига по хокей на лед в Северна Америка. В момента има 30 отбора, които са част от НХЛ (7 от Канада и 23 от Съединените щати). Главната централа на НХЛ се намира в Ню Йорк. Тази лига е смятана за най-важната професионална лига по хокей на лед в целия свят.

 

Много важно събитие от Националната хокейна лига е Стенли Къп, който е един от старите спортни трофеи в света. Всичко започва през 1917 г. в Монреал, Канада.

 

В днешни дни, играчите, които са част от НХЛ, идват от всички краища на света. Има играчи от повече от 20 различни страни. Макар и по-голямата част от тях да са от Северна Америка, процентът на играчите от други страни се увеличи значително през последните 40 години, особено процентът на състезателите от страните от бившия Съветски блок.

 

Националнаха хокейна лига се счита за една от четирите най-популярни спортни лиги в САЩ и е номер едно спорт в Канада. Но популярността на НХЛ далеч не се ограничава само до държавите от Северна Америка. НХЛ се следи от милиони фенове в Европа, като голяма част от тях обичат и да залагат на това топ хокейно първенство.

 

Благодарение на голямата популярност на НХЛ, това е едно от най-добрите първенства, на които можете да започнете да поставяте своите хокейни залози. Почти всеки онлайн букмейкър предлага пълно покритие на НХЛ игрите и има множество различни възможности за залагане.

 

Кои са най-популярните възможности за залози на НХЛ?

 

Залозите на НХЛ са много подобни на останалите спортни залагания. Порази тази причина, ако сте запознати какво представлява залагането на останалите спортове, можете лесно да разберете и същността на залозите, които можете да направите на НХЛ мачовете.

 

Ето списък с кратко описание на някои от най-популярните залози, които можете да направите на НХЛ мачовете.

 

НХЛ залози за победител – както при почти всеки друг спорт, и в хокея на лед най-популярния вид залози са залозите за победител в мача. Този залог е и най-лесният за разбиране, тъй като просто трябва да изберете отбора, който мислите, че ще спечели играта. И въз основа на коефициентите, които са ви предоставени от букмейкърския сайт, ще получите различни печалби.

 

НХЛ хендикап залози – Когато поставяте залози с хендикап, вие залагате на това дали даденият отбор ще победи с повече от определен брой голове.

 

НХЛ под/над залози – Този вид залог може да бъде открит също и в баскетболните и футболните залози. Тук букмейкърската къща ви предоставя определен брой голове, а вашата задача е да познаете дали общият брой голове в мача ще бъде под или над това число, определено от букмейкъра.

 

НХЛ залози за третини – Тези залози са създадени за определени части от играта. Това означава, че можете да заложите за това кой отбор ще спечели първата третина, например, кой отбор ще отбележи първи в дадената третина, кой ще отбележи последен и всякакви други такива неща, които нямат нищо общо с крайния изход от срещата.

 

НХЛ бъдещи залагания . Точно както се разбира от името, бъдещите залози са направени за играчите, които искат да поставят залози за неща, които ще се случат в бъдещето. Това означава, че залозите за това кой отбор ще спечели популярния турнир Стенли къп могат да бъдат направени по всяко време в неактивния сезон и това се нарича бъдещ залог.

 

НХЛ залози на живо – Почти всички букмейкъри предлагат и залози на живо за всяка една игра от Националната хокейна лига. Залозите на живо се правят по време на играта и при тях коефициентите се променят в реално време.

 

Топ събития от НХЛ

 

Важните събития от Националната хокейна лига са голяма атракция и за феновете на играта, и за феновете на залозите. Това са събитията, където могат да бъдат направени големите пари, докато залагате на НХЛ.

 

НХЛ Стенли Къп – това е клубен трофей, който се провежда всяка година. Дава се на отбора победител от плейофите.

 

НХЛ All-Star мач – Това е един по-скоро атракционен хокеен вач, който обикновено се провежда по средата на редовния сезон на НХЛ. В този мач имате възможност да видите всички звезди на лигата да играят един срещу друг.

 

Олимпийски хокей – големите хокейни турнири не се ограничават до клубните шампионати. Двубоите на националните отбори са важна част от играта, а определено най-големият международен турнир е хокейният турнир на Олимпийските игри.

 

Топ 4 НХЛ съвета за залагане

 

Запознайте се с правилата на играта – Преди да започнете да залагате парите си на хокейни мачове, абсолютно задължително е да се запознаете добре с правилата на играта. Интернет представлява отлично място, в което можете да прочетете всичко важно за играта.

 

Най-накратко казано, правилата представляват следното: Всеки един мач е с продължителност от 60 минути, разделени на три третини от по 20 минути. Ако в края на мача резултатът е равен, двата отбора продължават да играят в продължение с продължителност 5 минути и с правилото за внезапната смърт, използвайки по четирима играчи. Ако и след това няма победител, двата отбора играят дузпи.

 

Разберете кой е на вратата – Важен съвет е преди да заложите на някой хокеен мач да проучите кои ще бъдат вратарите на двата отбора. Вратарският пост е може би най-важният в един хокеен отбор. Не са малко случаите, в които един силен вратар е успявал да спечели мача за отбора си, въпреки че в другите части на терена противникът е превъзхождал. Няма нищо по-разочароващо за един залагащ да седне да гледа мача и да види, че топ вратарят на отбора, за който е заложил, е получил почивка от треньора. Най-често срещаният сценарий е да се използва резервния вратар, когато отбора играе в две поредни вечери. Но това не е единственият случай, при който треньорите дават почивка на титулярния си вратар. Това се прави и срещу по-слаби отбори, за които треньорът смята, че ще бъдат победени и без титулярната звезда под рамката.

 

Вижте кои са контузените – хокеят е тежък спорт и контузиите са неизменна част от него. Лесно можете да проверите кои ще отсъстват от двубоя заради контузия, но често играчите излизат на терена, въпреки че са контузени. Те обаче не могат да се представят на 100% от възможностите си в това състояние. Ако разберете, че в единия отбор има един или повече играчи, които ще играят контузени, можете да извлечете много дивиденти от тази информация. Тази информация не винаги се отчита от букмейкърите при съставянето на коефициентите и това е много добър начин да ги победите.

 

Доверете се на домакина – добре известно правило в спорта като цяло е, че домакинът винаги има предимство. Това важи още повече за хокея, защото там разстоянията са наистина големи и за гостуващия отбор е много уморително да достигне до града на противника си. Разбира се, заради това правило коефициентът за домакините винаги е по-нисък. Затова и съветът да се доверявате на домакините не е еднозначен – има отбори, които успяват да се представят много силно в гостуванията си, и, имайки предвид по-големите коефициенти за гостуващите отбори, тогава стойността е в отбора-гост.