Рубин Казан – Марибор

Рубин Казан – Марибор

Оценете новината

Рубин Казан се изправя срещу Марибор в приятелска среща. Двубоят е в петък, 16 юни, от 18:00 часа като с този мач стартира серията от контроли за двата тима през лятото.

Рубин Казан завърши сезона на девето място в руската Премиер лига и няма да участва в европейските клубни турнири. Тимът ще се цели в по-предно класиране през новата кампания и ще опита да направи силна подготовка. В последните си пет мача от миналия сезон Рубин записа три победи и две поражения. Те завършиха кампанията с успех 2:1 като гости на ААмкар Перн. Вече е ясна и програмата за новия сезон като Рубин ще започне с мач срещу Краснодар на 16 юли. Дотогава е важно тимът да направи пълноценна подготовка като към момента освен срещу Марибор, от клуба са планирали и контрола с Аустрия Виена.

Марибор спечели 14-ата си титлата в Словения и ще очаква началото на участието си в квалификациите на Шампионска лига. Отборът ще стартира от втория предварителен кръг и ще изиграе поне три контроли. Освен срещу Рубин те ще се изправят и срещу Динамо Букурещ на 28 юни. Със сигурност преди това Марибор ще изиграе и още една проверка. В изминалия шампионат Марибор стигна лесно до титлата, след като завърши с 13 точки повече от Горица и Олимпия. Сега те ще искат да се представят силно в Шампионска лига, но затова ще им са нужни и качествени нови попълнения. През зимата Марибор се изправи срещу Лудогорец в приятелска среща като тогава направиха равенство 2:2. В четири от шестте си контроли през зимата отборът на Марибор направи ремита, а в останалите две записа победи.

Словенците са резултатни в приятелските си срещи като същото важи и за Рубин. Паузата за двата отбора не бе много дълга и очакваме те да не са загубили форма, така че да стане един резултатен двубой с поне три попадения.

Прогноза: Над 2.5 гола

Коефициент: 1.75