Роналдо или Меси: Вечният дебат

Новини

Роналдо или Меси: Вечният дебат

Кока-Кола или Пепси, Мерцедес или Ферари, Марадона или Пеле, а сега Меси или Роналдо – кой е най-добрият футболист в света. Дебатът за това винаги е на дневен ред като всеки има своите аргументи, с които може да се каже, че е по-добър от другия.

Въпросът за Меси или Роналдо е приближен в съседство и до въпроса дали някой от тези невероятни футболисти, полубогове, е всъщност най-великият играч, който някога е ритал коженото кълбо. И двамата играчи имат своите фенове, непоколебими в техния фанатизъм, макар че голяма част от общественото мнение изглежда се движи напред-назад между двамата, повлияно от това кой играч има по-добро представяне в последната си среща. Това напомня на сцената от филма „Хук“, когато „Изгубените момчета“ са хванати в драматичен момент, когато трябва да изберат страна между Руфио и Питър Пан.

Разбира се има и хора, които не вземат страна по въпрос, надявайки се светът да оцени и двамата играчи еднакво, но просто се опитват да бъдат обективни. Всеки обаче със сигурност има своя фаворит. Точно сега феновете на Роналдо със сигурност са в еуфория и са надигнали глава, за разлика от тези на Меси, несъмнено в резултат на съответните им представяния в първите двубои на Португалия и Аржентина на Мондиал 2018. В двубой, в който португалците до голяма степен отстъпваха на иберийските си съседи Испания, Роналдо отбеляза по изключителен начин от свободен удар, за да оформи своя хеттрик и така донесе точка на Португалия при равенството 3:3. За разлика от него, Меси изглеждаше така, сякаш Аржентина се мъчеше да намери ритъма си срещу Исландия. Пропускът му от дузпа през второто полувреме срещу „викингите“ бе черешката на тортата в слабия мач за номер десет от „гаучосите“.

Към Роналдо и Меси е нормално да има много големи очаквания спрямо представянето на Мондиала. Едва ли не тежестта пада върху тях за всяка една игра на съответните им страни, но докато португалците се представиха силно срещу Испания благодарение на Роналдо, Меси разочарова в мача с Исландия. Все пак ролите могат лесно да се обърнат след втория мач.

Португалия играе с Мароко във втория мач от група Б в Москва в сряда следобед и светът ще очаква още едно силно представяне на Роналдо срещу противник, който е значително по-слаб от Испания. Аржентина и Меси ще срещнат тима на Хърватия на следващия ден в много важен двубой от група “D” като този път всички ще очакват много по-добра игра от футболиста на Барселона, като разбира се най-вече феновете на „гаучосите“ ще искат да видят Лионел Меси да играе по начина, по който го прави на „Камп Ноу“ за клубния си тим. Битката между двамата най-добри футболисти в света в момента продължава да бъде очарователна и на Световната купа, а от коя страна в спора Меси – Роналдо сте вие?

https://www.youtube.com/watch?v=jpbCtjFD8GM